Fostul primar PSD Daniel Florea, „săgeata” lui Simion „AUR” în Călărași. Are bijuterii de 77.000 €

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 25.03.2024 - 16:53
Fostul primar PSD Daniel Florea, „săgeata” lui Simion „AUR” în Călărași. Are bijuterii de 77.000 € - Foto: Facebook/Daniel Florea

Fostul primar PSD al Sectorului 5 din Capitală Daniel Florea este „săgeata” lui Simion „AUR” în Călărași. Deputatul a fost „reciclat” și desemnat coordonatorul AUR Călărași, după ce Dumitru Coarnă a demisionat la începutul lunii februarie, alături de alți membri.

SHARE

Daniel Florea, fostul primar PSD al Sectorului 5 și președinte al organizației PSD Sector 5 care recent a trecut în barca AUR, după ce în 2002 a demisionat din PSD și, apoi, s-a înscris în Partidul Republican, are o carieră profesională și politică „efervescentă”, marcată de numeroase „driblinguri” între domenii care nu prea au legătură unele cu altele. 

Conform CV-ului depus la Camera Deputaților, Daniel Florea este licențiat în științe juridice, urmând Facultatea de Drept, Universitatea Bucuresti, între 1991 și 1995. În 2001, a urmat cursuri doctorale la Universitatea Liberă Internațională din Moldova, dar nu a susținut lucrarea de doctorat. 

Apoi, în 2002, a făcut un master la Academia Navala „Mircea cel Batran” - „Management și Marketing în domeniul transporturilor navale, operațiuni bancare și burse”. 

Citește și: George Simion și Târziu „neînțelegeri” după desemnarea lui Murad candidat AUR la primăria Constanța

În 2007, și-a mai adăugat un master în „Securitate și Apărare Națională”, la Universitatea Naționala de Apărare „Carol I” - Facultatea de Comandă și Stat Major. 

Iar în 2014 Daniel Florea a mai obținut, de pildă, o diplomă de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” - Colegiul Național de Afaceri Interne, în „Managementul Afacerilor Interne”. 

Foarte interesant, în 2021, după ce în 2020 n-a mai ieșit primar, în doar câteva luni, Daniel Florea a „rupt norma”.

A urmat nu mai puțin de 12 cursuri, unele dintre ele în paralel, la unele dintre cele mai prestigioase unirvestități din lume. De exemplu: în perioada iulie - octombrie 2021 a urmat cursul „Moral Foundation of Politics” la Yale University, în perioada iulie - septembrie 2021 a urmat cursul „Understanding Discrimination” la London School of Economics and Political Science, în perioada iulie - septembrie 2021 a urmat cursul „Leadership for Global Business and Politics” la Yale School of Management, în perioada iunie - august 2021 a urmat cursul „The Activate Programme” la Cambridge Law Studio, iar în perioada februarie - iunie 2021 a urmat cursul „MBA Essentials” la London School of Economics and Political Science. 

Citește și: George Simion vrea șef la CJ Maramureș un deputat care a fost șomer înainte să intre în Parlament

Daniel Florea, judecător, director și vice-președinte AVAS, consilier personal al ministrului Transporturilor Radu Berceanu, deputat PSD și primar PSD la S5

Daniel Florea are o carieră profesională și politică „efervescentă”. De exemplu, în perioada 1995-1997 și în perioada 1999-2003 a fost judecător la Judecătoria Constanța. În 2005, a ajuns la AVAS - Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului.

În perioada 2005 - 2006, a fost Director Directia Control la AVAS. Apoi, în perioada 2006 - 2008, a fost Director General al Directiei Generale de Control si Relatii Publice la AVAS.

În aprilie 2009, Daniel Florea a fost numit cosilier personal de către ministrul Transporturilor de la acea vreme, Radu Berceanu. Iar în octombrie 2009, a revenit la AVAS ca vice-președinte, funcție pe care a deținut-o până în decembrie 2011. 

În 2012, a fost ales deputat PSD, iar în 2016, primar PSD la Sectorul 5 al Capitalei. În 2022, Daniel Florea a demisionat din PSD, iar, la doar câteva luni a anunțat că s-a înscris în Partidul Republican.

Citește și: Cine e deputatul-șef de sindicat pe care George Simion îl vrea șeful CJ Dolj. Ia 25.000 lei/lună

Fostul primar PSD Daniel Florea, „săgeata” lui Simion „AUR” în Călărași. Are bijuterii de 77.000 €

În 2024, în februarie, deputatul Daniel Florea a preluat conducerea partidului AUR în Călărași, după demisia lui Dumitru Coarnă, și pregătește campaniile pentru alegerile din acest an. 

Conform ultimei declarații de avere depusă la Camera Deputaților (iunie 2023), deputatul Daniel Florea și „săgeata” lui Simion „AUR” în Călărași nu are prea mulți bani în conturi, dar are bijuterii în valoare de 77.000 €. În 4 conturi are economii de 82,691.32 lei (echivalentul a 16.538 euro) și un cont în euro unde spune că are 80,31 euro.

În 2005, când abia ajunsese Director Directia Control la AVAS, Daniel Florea și-a cumpărat un apartament de 90 de metri pătrați în București, împreună cu soția, Florea Andreea Gergiana. 

Iar în 2019, Daniel Florea a mai investit într-un apartament de 47 de metri pătrați în București, alături de soție.

În declarația de avere, Daniel Florea deține o mașină decapotabilă, un Volkswagen Eos, din 2007, și câștigă de la Camera Deputaților un salariu anual de 134.088 lei, adică 11.174 lei/lună sau 2.234 euro. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te