Fostul primar al Sectorului 1 Daniel Tudorache, pus sub control judiciar sub cauţiune de DNA

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 21.11.2020 - 09:28
Foto: gandul.ro

Fostul primar PSD al Sectorului 1 Daniel Tudorache a fost pus sub control judiciar sub cauţiune, după ce a fost audiat timp 12 ore de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

SHARE

Acuzaţiile vizează infracţiuni asimilate corupţiei şi spălare de bani, fiind vorba despre dosarul privind achiziţia de tablete şi un altul, referitor la fapte din perioada 2006-2007.

Daniel Tudorache a fost audiat la DNA timp ce mai multe ore, fiind vorba despre două dosare, din care unul se referă la fapte din perioada 2006-2007, a declarat, sâmbătă dimineaţă, avocatul care îl reprezintă pe fostul primar.

"Este vorba despre două dosare, unul vizează achiziţiile de tablete, care din punctul nostru de vedere au fost complet legale, în celălalt sunt aşa-zise fapte foarte vechi, de undeva din anii 2006-2007. Este absolut imposibil să-ţi aminteşti ce ai făcut acum 12-14 ani. De aceea, probabil că vom produce şi noi probe în zilele următoare şi eu cred că vom clarifica dacă nu sută la sută, cel puţin 99% din chestiunile aflate în discuţuie", a afirmat avocatul.

El a spus că Tudorache a fost audiat timp de 12 ore, iar acuzaţiile vizează infracţiuni asimilate corupţiei şi spălare de bani, iar procurorii au dispus măsura controlului judiciar sub cauţiune faţă de Tudorache. Măsura va fi contestată, a adăugat avocatul.

Potrivit sursei citate, la DNA a fost audiată şi fosta soţie a lui Tudorache şi încă o persoană.

Joi, procurorii DNA au făcut percheziţii la mai multe adrese din Capitală şi judeţul Ilfov "în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, presupus săvârşite în cursul anului 2020 şi anterior”.

DNA arăta că procurorii secţiei de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie fac cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, presupus săvârşite în cursul anului 2020 şi anterior.
 
"În cursul zilei de 19 noiembrie 2020, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate percheziţii domiciliare în 38 de locaţii situate pe raza municipiului Bucureşti şi judeţul Ilfov, din care două sunt entităţi aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, Direcţiei de Operaţiuni Speciale şi Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei", mai arăta DNA.
 
Daniel Tudorache a precizat, pe Facebook, că percheziţiile au venit în urma mai multor sesizări făcute de Clotilde Armand împotriva sa şi anume achiziţia de tablete în Sectorul 1. "Nu am fost «ridicat», «dus la audieri», «reţinut» sau subiect al vreunei alte acţiuni spectaculoase şi nici nu mi s-a adus la cunoştinţă ca aş avea calitatea de “suspect” sau «inculpat» în vreun dosar”, afirma social-democratul.

Citește și:

Salarii lăsate moștenire de Tudorache: administrator – 15500, consilier- 11000, dactilografă - 6000

Tudorache de la Sectorul 1 a cumpărat termoscannere cu 15.000 €/bucata. Prețul de piață e 3.000 €

Tabletele de 92 milioane lei luate de Tudorache, cât cifra de afaceri pe 12 ani a firmei furnizoare

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te