Fostul ministru Marius Budăi, surprins într-o mașină furată la frontieră. ”Am crezut că e o glumă”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 17.12.2023 - 17:05
Marius Budăi, fost ministru al Muncii Foto: Facebook/ Marius Budăi

Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a fost surprins sâmbătă la PTF Sculeni, într-o mașină care figura furată în Belgia. Autovehiculul era înmatriculat în România pe numele altui politician.

SHARE

Marius Budăi, fost ministru al Muncii, care a demisionat în timpul scandalului privind azilele groazei de la Voluntari, s-a aflat sâmbătă într-o situație jenantă. Când se întorcea în țară, împreună cu Dan Constantin Șlincu, a fost informat la frontieră că se află într-o mașină care digura furată în Belgia. 

Scenele s-au petrecut în jurul orei 20 la Vama Sculeni. Ministrul a transmis că va cere lămuriri Ministerului de Interne.

Fostul ministru Marius Budăi, surprins într-o mașină furată la frontieră. ”Am crezut că e o glumă”

Fostul ministru era pasager în mașina condusă de deputatul Dan Constantin Șlincu. Aceasta era însă dată în consemn ca fiind furată din Belgia din 2016. 

"Eram în mașina colegului care a cumpărat-o în 2015 de la o persoană din Galați, care fusese luată din Belgia. Colegul meu a cumpărat o de bună-credință. Aseară am aflat că era dată în urmărire din 2016.

Când am intrat în țară ni s-a comunicat că e furată. O să am o discuție cu MAI, sunt 8 ani de când a cumpărat-o. Era deja înmatriculată în România.

Citește și: Marius Budăi, ministrul Muncii: Cred că pensiile şi veniturile trebuie să crească în România

Am crezut că e o farsă când ne-au zis că e furată. Ne-au informat despre proceduri, au zis că mașina trebuie să rămână pe loc. Am chemat altă mașină și am plecat spre casă.

Poliția de Frontieră și cei d ela Vamă au fost profesioniști", a spus Marius Budăi la România TV.

Poliția de Frontieră a confirmat incidentul.

Referitor la informațiile din spațiul public privind un autoturism indisponibilizat în PTF Sculeni întrucât era căutat pentru confiscare, vă comunicăm următoarele:

”Sâmbătă,16.12.2023, în jurul orei 20:30, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni s-a prezentat la verificările de frontieră, pe sensul de intrare în țară, un autoturism marca Audi A 6, înmatriculat în România.

În urma verificărilor, s-a constatat faptul că autoturismul în cauză figurează ca bun căutat pentru confiscare, alertă emisă de autoritățile din Belgia la data de 05.01.2016.

Citește și: Familia ministrului muncii, trai decent cu 5.000 lei/lună. Alți 11.000 lei au destinație necunoscută

În autoturism se aflau doi cetățeni români, mașina fiind înmatriculată pe numele unuia dintre aceștia, în anul 2015.

În cauză a fost dispusă indisponibilizarea autoturismului, cercetările fiind continuate pentru clarificarea situației, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire”, a transmis IGPF.

Însă deputatul Dan Constantin Șlincu, chiar ar fi de bună credință, acesta ar putea rămâne fără mașină și fără banii pe care i-a plătit pe ea. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te