Marius Budăi, ministrul Muncii: Cred că pensiile şi veniturile trebuie să crească în România

DE Alexandru Pop | 19.04.2023 - 11:42
Marius Budăi, ministrul Muncii, la şedinţa de Guvern din 28 decembrie 2022 - Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a afirmat că ştie că pensiile, dar şi veniturile, trebuie să crească în România, iar pentru aceasta este nevoie de coeziune, la nivelul coaliţiei de guvernare. Budăi a adăugat că îl îngrijorează fuga de responsabilitate.

SHARE

”Nu ştiu dacă trebuie să îi răspund, eu pot să spun că mă îngrijorează fuga de responsabilitate", a spus demnitarul.

Budăi: Pensiile trebuie să crească

"Când erau în guvernul de dreapta şi au semnat PNRR şi au trimis PNRR şi făceau din el un titlu de glorie, atunci se pare că era bine", a continuat Marius Budăi.

Acum, a afirmat Budăi, "ne facem că nu mai ştim ce am semnat atunci, nu ştiu la ce s-au gândit atunci, nu pot să-mi dau seama. Vorbim de creşterea pensiilor din sistemul public, da, clar!".

"Ştim că pensiile trebuie să crească în România", a firmat demnitarul, amintind: "Când Partidul Social Democrat a fost la guvernare, a luptat pentru asta, amintiţi-vă că, atunci când am propus o majorare de 30%, mi se cerea demisia! Acum e un limbaj dublu".

Citeşte şi: Marius Budăi: Toţi miniştrii de linie, până miercuri, amendamente pentru Legea pensiilor speciale

Coaliţia a luat decizia corectă, miniştrii să vină cu propuneri, pentru ca ce s-a asumat în PNRR să fie înfăptuit, pentru că "în coaliţie s-a discutat că Ministerul Muncii nu are dreptul constituţional să modifice statute care s-au adoptat prin legi speciale”, a declarat Budăi.

Întrebat de asemenea dacă România are un PNRR schizoid, cum spune ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Muncii a subliniat că, atunci când a trebuit semnat PNRR, s-a plafonat plata cu pensiile din PIB pentru 50 de ani.

”Nu ştiu ce să vă zic. Mă îngrijorează fuga de responsabilitate, spuneai altceva când voiai să desfiinţezi pensii speciale în 30 de zile, când doreai să iei voturi, dar, când a fost să se semneze PNRR, s-a plafonat plata cu pensiile din PIB, pentru 50 de ani!”, a adăugat Budăi.

Citeşte şi: Moţiunea simplă contra ministrului Muncii, Marius Budăi, a fost respinsă de plenul Camerei

Marius Budăi s-a ferit să spună care este pensia minimă decentă, după părerea sa, conform News.ro

”Nu prea încap într-o frază plafonarea pensiilor cu faptul că spui că pensiile sunt mici! Eu am făcut greşeală şi am aruncat o suma pe care am considerat-o pensie minimă în România şi am avut parte de comentarii, de ce aşa mult sau aşa puţin!

Citeşte şi: Gheorghe Falcă îl critică pe Marius Budăi. "E foarte vocal la tv, dar a generat restanțe în PNRR"

Cred că pensiile şi veniturile trebuie să crească, de asta avem nevoie de coeziune în coaliţie, să putem continuă cu echilibrul dintre măsurile sociale şi economice care s-au dovedit un succes în 2022.

S-au creat noi locuri de muncă şi de aici practic avem şi contribuţîi şi tot ce ne trebuie să creştem pensiile. Eu am spus de multe ori că existenţa unui loc de muncă e cea mai bună protecţie socială”, a spus Marius Budăi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te