Florin Iordache în deschiderea protestelor: să spunem nu spectacolelor erotice

DE Petre Bădică | Actualizat: 07.06.2018 - 18:22

Au fost vremuri în care deputatul Florin Iordache admitea că România este cea mai coruptă țară din Europa și că Tăriceanu e un incompetent.

SHARE

Parlamentarul însărcinat cu schimbarea legilor justiției și a codurilor penale mai credea că presa trebuie să fie liberă și se temea că adunările publice pot degenera în show-uri erotice.

Între 2004 și 2009, PSD a fost în opoziție. Florin Iordache – care în acel mandat obținea prin plagiat și un doctorat în Republica Moldova – combătea din opoziție și din postura de deputat. Combătea lucruri pe care azi le susține cu două mâini.   

2014: Să spunem nu spectacolelor politice

„14 februarie, data la care se sărbătoreşte în întreaga lume Ziua Îndrăgostiţilor, în ultimii ani a fost aşteptată şi sărbătorită şi în ţara noastră. Nu trebuie uitat însă că românii au avut întotdeauna o sărbătoare a îndrăgostiţilor, aceasta fiind Dragobetele. 2004 fiind an electoral, mulţi oameni politici au profitat de eveniment pentru a se da în spectacol, pentru a-şi atrage simpatia tinerilor, pentru ca oamenii să uite de problemele cu care se confruntă în fiecare zi, privind autorităţile locale. Chiar dacă nu este prevăzut expres în lege la o lansare a unui candidat, fie el primar, consilier sau parlamentar trebuie mai multă decenţă. Pentru că cei care votează apreciază contribuţia la rezolvarea adevăratelor probleme locale şi nu la show-uri erotice”.

2005. România - codaşa Europei în lupta împotriva corupţiei.

În decembrie 2004, la preluarea puterii de către actuala coaliţie de guvernământ, cadrul legal în ceea ce priveşte sancţionarea faptelor de corupţie era complet. Lupta împotriva corupţiei a rămas pentru actualul Executiv la nivelul declaraţiilor din campania electorală. În raportul anual al Asociaţiei Transparency International, România este plasată în rândul ţărilor cu corupţie generalizată, iar actuala Putere fiind forţată să recunoască că nu a făcut nimic în acest domeniu. Guvernul României trebuie să dovedească voinţa politică de eradicare a corupţiei, prin punerea în aplicarea a legislaţiei existente”.

2018. Legile Justiției realizate de Comisia Iordache slăbesc lupta împotriva corupției. 

2005.Tăriceanu ne lasă afară din Europa

„O eventuală amânare (a integrării în UE n.noastră) nu poate fi imputată poporului român care a făcut toate eforturile pentru a fi compatibil cu statele europene, ci Guvernului Tăriceanu (premier la acea dată n.red.) care nu reuşeşte, la şase luni de la învestire, să intre într-un ritm normal de lucru atât cu Parlamentul, cât şi cu ţara.

… Guvernul Tăriceanu a început cu stângul, printr-o grea lovitură dată economiei Românie… Din nefericire pentru noi, performanţele economice înregistrate de România, în urma conducerii Guvernului Tăriceanu, nu sunt cele mai favorabile.”.

2018. Nu există o iubire mai infinită între PSD-ul lui Iordache să Tăriceanu

2006. „Domnul Daniel Morar sfidează Constituţia".

„Dreptul Procurorului general şi a Procurorului şef al D.N.A. (Daniel Morar, atunci n.red) de a efectua urmărirea penală şi a dispune trimiterea în judecată a parlamentarilor, fără a exista o procedură de control din partea Comisiei juridice şi a plenului Parlamentului, deschide calea unor abuzuri. Domnul Morar se pare că nu cunoaşte Constituţia României şi în mod deosebit articolul 1 alin.5, care prevede că: respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie".

2018. Florin Iordache a fost văzut discutând amical cu Daniel Morar (acum judecătot CCR) la cantina Parlamentului.

2008. Libertatea presei

“Dacă îţi este frică de reacţia presei, nu ai ce căuta în politică şi în viaţa publică, pentru că este clar că eventuale greşeli şi inexactităţi din activitate vor fi imediat taxate şi exploatate de cei care au rolul de a prezenta activitatea unui om, cu bune şi cu rele”.

2017. Altă întrebare.

_______________________

Foto: Inquam Photos/George Călin

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te