Florin Iordache a dispărut de pe 10 iunie. La puțin timp după ce Dragnea a fost arestat

DE Petre Bădică | Actualizat: 20.08.2019 - 17:42

Unul dintre cei mai guralivi și dăunători politicieni, cel care a scos în stradă milioane de români prin Ordonanța 13, e dat dispărut din spațiul public și din cel virtual.  

SHARE

Până la intrarea lui Dragnea în pușcărie (sfârșitul lui mai), Florin Iordache, fost ministru al Justiției și cel care a condus odiosa Comisie pentru modificarea legilor justiției și a Codurilor Penale, făcea agenda publică a zilei. A fost cel mai aprig apărător al drepturilor infractorilor, a susținut măsura recursului compensatoriu și a a preluat în discuțiile publice sloganul „Occientul să nu se amestece în treburile noastre”, atât de drag lui Dragnea.

Dragnea a fost arestat pe data de 27 mai. De atunci, au trecut  aproape trei luni, iar Iordache a mai postat o singură dată pe pagina sa de facebook.  

O postare de dor și jale care zice

10 iunie: „Când o victorie este povestită în amănunt, nu mai ştii ce o deosebeşte de o înfrângere”.Noi, ca partid, am mai avut momente grele în trecut. De fiecare dată am reușit să ne ridicăm de jos și să mergem mai departe.  Spre disperarea celor care cred că acum sunt “stăpânii lumii”, le transmit că vom fi iarăși ce am fost și mai mult decât atâta! Așa s-a întâmplat mereu”.

  Apoi, liniște, nicio postare.

În schimb, au rămas mesajele pline de venin și ură la adresa străinătății când Dragnea era liber, iar Iordache profețea că „vom câștiga toate alegerile”:  

16 aprilie

„Legile justiției sunt cele care fac justiția să fie aceeași pentru toți.  În curând greșelile vor fi îndreptate. Cu fermitate. Nimic și nimeni nu ne poate opri de pe acest drum. Am făcut o promisiune, o vom respecta”.  

3 aprilie

Cu cât sunt mai multe atacuri externe la adresa Guvernului, cu atât mai clară este disperarea adversarilor noștri politici. Nemaiavând niciun argument și nici forță să mai nege rezultatele pozitive ale guvernării (inclusiv președinția ue), apelează la “ajutoare” de la Bruxelles”.  

20 martie

Războiul cu „injustiția” continuă. Dar in fața abuzurilor stă unitatea noastră de partid.  Nimeni n-o va rupe! Anul acesta este anul transformărilor radicale. Justiția, Sănătatea și Educația sunt prioritățile noastre”.      

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.