Florin Cîţu: Guvernul va menţine stabilitatea fiscală şi va creşte resursele alocate investiţiilor

DE Alex Darvari | Actualizat: 15.06.2021 - 12:57
Florin Cîţu: Guvernul va menţine stabilitatea fiscală şi va creşte resursele alocate investiţiilor /gov.ro

Premierul Florin Cîţu a transmis, marţi, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României, că Guvernul va menţine stabilitatea fiscală, va pune în practică reforme structurale amânate de mulţi ani în România şi va creşte anual resursel

SHARE

Prioritatea mea, ca prim-ministru, şi a Guvernului pe care îl conduc este realizarea unui plan de investiţii până în 2028, care să includă măsuri pentru pregătirea punerii în practică a acestor proiecte de dezvoltare. România va beneficia de 76 de miliarde de euro până în 2027, reprezentând sumele alocate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi celelalte fonduri europene, la care se adaugă resursele naţionale, respectiv cel puţin 60 de miliarde de lei anual. Sunt fonduri consistente, iar economia trebuie pregătită să le atragă şi să implementeze proiectele de investiţii. Am discutat aceste lucruri cu reprezentanţii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României. M-am bucurat să văd interesul şi implicarea oamenilor de afaceri şi să constat că sunt parteneri pe care ne putem baza în ceea ce ne propunem să facem", a afirmat Florin Cîţu, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Guvernului.

Citește și: Senatoarea Șoșoacă, fericită la recepția organizată de Ambasada Rusiei

Premierul a subliniat că a transmis "un mesaj clar şi ferm: Guvernul va menţine stabilitatea fiscală, va pune în practică reforme structurale amânate de mulţi ani în România şi va creşte anual resursele bugetare alocate investiţiilor".

"Sunt un susţinător al mediului de afaceri, am transmis că rezolvăm lucrurile stricate de fostele guvernări. Am spus că nu vom umbla la taxe şi asta este cea mai buna decizie. Iar planul de investiţii este pe termen lung: până în 2028. De asemenea, la nivelul Guvernului avem în vedere măsuri care să ducă la extinderea capacităţii de producţie şi la eliminarea blocajelor legislative în implementarea proiectelor de investiţii. Pregătim modificarea legislaţiei achiziţiilor publice, simplificarea legislaţiei privind insolvenţa şi implementarea proiectului e-facturare, pentru eficientizarea sistemului economic şi a productivităţii", a afirmat Cîţu.

Citește și: Oana Roman, marcată de copilărie: Tata (Petre Roman) mă bătea cu cureaua, mă închidea în debara

Potrivit acestuia, guvernul va lucra împreună cu specialiştii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României pentru pregătirea, implementarea şi monitorizarea acestor proiecte.

"Reprezentanţii CDR vor face parte în calitate de consultanţi din comitetele interministeriale care vor monitoriza Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi Cadrul financiar multianual 2021-2027", a mai precizat Cîţu, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.