Florin Cîțu explică de ce a fost nevoie de noi restricții

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 31.03.2021 - 16:20
Florin Cîțu explică de ce a fost nevoie de noi restricții

Noile restricții de circulație erau necesare în România, pentru că în condițiile anterioare de relaxare valul al treilea al pandemiei de coronavirus nu putea fi oprit, a explicat premierul Florin Cîțu.

SHARE

„Ce aveam noi în acest moment nu mai oprea răspândirea coronavirusului”, a declarat premierul Florin Cîțu, care a adăugat că noile reguli au fost gândite pentru încetinirea răspândirii coronavirusului și pentru a permite accelerarea campaniei de vaccinare.

Premierul a arătat că a urmărit încă de anul trecut mai mulți indicatori ai răspândirii coronavirusului - numărul persoanelor infectate, a celor de la ATI și al deceselor, iar decizia a fost luată după discuții cu specialiștii și cu administrațiile locale. 

„Din păcate, de la finalul lunii februarie a început să crească nrumărul cazurilor COVID, al celor care au ajuns la ATI, al deceselor și al persoanelor care suna la 112.

Citește și: E-mail-ul care îl contrazice pe George Simion: AUR a fost organizator al protestelor de luni

 Am vrut să am discuția onestă cu specialiștii. Am vrut să văd ce se întâmplă, să văd care e. Am aflat câteva lucruri diferite față de ce s-a întamplat anul trecut: persoanele ajung la ATI ajung într-o situație mult mai gravă. Se testează acasă. Multe persoane nu suna medicul de familie, nu-i iau medicația”, a declarat premierul. 

Florin Cîțu a menționat că România nu poate să crească peste noapte numărul de paturi de la ATI, deși acum sunt mai multe decât la începutul pandemiei de coronavirus.

Citește și: Inovația lui Robert Negoiță: a amenajat locuri de parcare pe linia de tramvai

„Nu poți peste noapte să schimbi lucrurile, am cerut soluții ,ce putem să facem să încetinim răspândurea virusului și să accelerăm vaccinarea. Specialiștii au venit cu măsuri mult mai dure. Sunt măsuri care ne ajută să putem accelera campania de vaccinare. (...) Ce aveam noi până la momentul ăsta nu mai oprea răspândirea coronavirusului. (...) Trebuie să avem puțină răbdare două luni de zile, martie si aprilie”, ”, a declarat Florin Cîțu.

Premierul a exclus deocamdată o discuție despre relaxare. 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.