Firea reacționează în cazul Balș: uită că spitalele din București și Neamț sunt controlate de PSD

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 29.01.2021 - 15:18
Gabriela Firea nu a ratat ocazia pentru un mesaj politic. Foto pagina oficială de Facebook

Fostul primar al Bucureștiului, acum senator PSD, Gabriela Firea acuză guvernul PNL USR PLUS că nu a prevenit incendiiile de la „Matei Balș” și de la Neamț. Politiciana uită că cele două au fost coordonate de colegii săi de partid.

SHARE

„După incendiul de la spitalul județean Neamț din noiembrie, când 12 oameni și-au pierdut viața, guvernantii au anunțat controale și măsuri drastice în toată țara, au promis că vor introduce noi proceduri pentru a preveni alte tragedii.
Dar n-au făcut nimic, nici în privința măsurilor, nici a procedurilor necesare.

Doar s-au bătut pe funcții și interese, sub paravanul pandemiei!

Realitatea crâncenă este că alte 6 spitale din România au luat foc din noiembrie și până acum, în Cluj, Mureș, Iași, Neamț, Timiș, București, practic în toată țara.

Prin urmare, drama de la Balș nu este un episod izolat. Este expresia unui eșec generalizat al guvernării liberale de a preveni incendiile din spitale în contextul tratării COVID, care implică utilizarea oxigenului, ce înseamnă un risc de incendiu suplimentar. Spitalele iau foc în toată țara.

Este revoltător, inadmisibil ca în condițiile în care guvernarea PNL a avut toată puterea, toate resursele, a cheltuit bani cu nemiluita, în contextul în care sănătatea este prioritate extremă, românii să continue să ardă de vii în spitale.
Este rezultatul incompetenței, al nepăsării, al superficialității, care ne umple de revoltă.
E mult prea mult! Nu se mai poate! Cine răspunde pentru victime?”, a scris Gabriela Firea. 

Fostuul primar cere demisia guvernului și, în special, a ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Guvernele de dreapta conduc tara de un an si 3 luni. Nu de ieri...Sunt direct și nemijlocit responsabile pentru tragediile repetate din domeniul Sănătății care puteau fi evitate, dacă se luau măsurile necesare.
Niciunul dintre marii șefi responsabili din sistemul de sănătate, în frunte cu ministrul Vlad Voiculescu, nu se mai poate disculpa.

Demisia sau demiterea se impun, nu doar ca măsură morală, ci și ca imperativ social”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook. 

În prezent senator PSD, Gabriela Firea a condus Primăria București din 2016 până în octombrie anul trecut. Pe de altă parte, Institutul Națonal de Boli Infecțioase „Matei Balș” a fost condus din 1990 până în decembrie anul trecut de Adrian Streinu-Cercel, aliatul său în cursa electorală pentru un nou mandat și acum de asemenea senator PSD. 

Citește și: Institutul Matei Balș, din 1990 fieful senatorului PSD Adrian Streinu-Cercel

În mesajul său, Gabriela Firea nu se referă la problemele cu căldura de la spital, în condițiile în care sistemul centralizat de termoficare care încălzește „Matei Balș”,  s-a aflat în subordinea sa. 

Citește și: Ruda unei paciente afirmă că a dus o aerotermă la „Matei Balș”, chiar în pavilionul incendiat

De asemenea, fostul primar trece cu vederea faptul că Spitalul din Piatra Neamț se află în subordinea Consiliului Județean condus de colegul său PSD Ionel Arsene.

Citește și: Un candidat PSD, director la Spitalul Județean Neamț, aflat în subordinea CJ condus de Ionel Arsene

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.