Firea: Dragnea vrea să mă lichideze și să desființeze Bucureștiul

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 11.11.2018 - 10:32
Relația dintre Firea și Dragnea a ajuns la tensiunea maximă. Foto Inquam Photos/Aurel Vainer

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă seara, la România TV, că liderul PSD Liviu Dragnea vrea să o „lichideze” şi că intenţionează să fie adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea Primăriei Capitalei.

SHARE

Gabriela Firea a declarat că în urmă cu câteva zile Liviu Dragnea ar fi avut o întâlnire cu primarii de sectoare, în afară de Robert Negoiţă, cărora le-ar fi spus că va fi înlăturată de la conducerea organizaţiilor PSD Ilfov şi Bucureşti şi că va fi dată o ordonanță de urgență prin care sectoarele să devină unităţi administrativ-teritoriale, iar Gabriela Firea va rămâne doar primar general onorific.

„Domnul Dragnea a anunţat într-o şedinţă cu câţiva primari de sectoare că doreşte să desfiinţeze Bucureştiul”, a susţinut Gabriela Firea, care a precizat că liderul PSD le-a spus primarilor cu care s-a întâlnit că va fi adoptată „OUG prin care cele şase sectoare să devină oraşe, ceea ce e anticonstituţional”, iar „Primăria Capitalei ori se desfiinţează în totalitate, ori să devină decorativă, iar cele şase sectoare să devină unităţi administrativ-teritoriale”.

Gabriele Firea şi-a exprimat nădejdea că nici Guvernul, nici premierul Viorica Dăncilă, nici miniştrii, nici secretarul general al Guvernului, „un eminent jurist”, nu vor accepta adoptarea acestei OUG „neconstituţionale”. „Dl Dragnea doreşte să mă anihileze pe mine în totalitate. (...) Dacă ar putea, m-ar lichida şi fizic”, a afirmat primarul general al Capitalei.

Aceasta a afirmat că la discuţia cu Liviu Dragnea, care a avut loc miercuri seara sau joi seara, „au fost cinci primari de sector, toţi mai puţin dl Robert Negoiţă”. „Le-a spus acest lucru de neimaginat şi de neconceput pentru a-i atrage de partea sa pe principiul dezbină şi stăpâneşte”, a afirmat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei a susținut că se pregăteşte „mazilirea” sa în PSD. Astfel, ar urma să fie înlăturată de la conducerea interimară a Organizaţiei PSD Bucureşti, dar şi din funcţia în care a fost aleasă de preşedinte al PSD Ilfov.

Firea a afirmat că „este un moment de cumpănă prin care trec PSD şi întreaga ţară”. „E o cale greşită pe care o urmează dl Dragnea - oricine are o poziţie critică faţă de managementul său să fie dat afară. (...) PSD ajunge să fie un partid al unei singure persoane. În momentul în care te lipseşti aşa de uşor de secretarul general, un foarte bun organizator, un om care, ca şi mine, i-a stat alături domnului Dragnea zile şi nopţi,înseamnă că ceva este greşit. Mai bine ar fi fost să te întrebi de ce s-a ajuns în acea situaţie”, a adăugat Gabriela Firea.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.