Lista de vot electronic din ziua de 2 iunie arată că trei senatori AUR au votat cot la cot cu celelalte partide - PSD, PNL, USRPLUS și UDMR - pentru respingerea propunerii legislativă pentru modificarea Legii nr.334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, propunere inițiată chiar de AUR.
Citiți și: Fauci cere Chinei dosarele medicale ale angajaților laboratorului din Wuhan
Cei trei senatori sunt Claudiu Târziu, copreședinte al AUR, Sorin Lavric, președintele Senatului AUR, și Rodica Boancă. Boancă și Târziu au semnat însă inițiativa propriului partid. Alți opt senatori AUR au votat împotriva respingerii acestei propuneri, adică au continuat să o susțină.
AUR respinge propria inițiativă
În februarie, AUR a depus un proiect de lege prin care cerea să se elimine subvenția de la buget acordată partidelor, iar banii să fie dirijați către sistemul de sănătate.
În expunerea de motive, iniţiatorii afirmă că AUR a demonstrat în campania din 2020 pentru parlamentare că se poate face politică „strict din donaţii şi cotizaţii”.
„Este inacceptabil să vedem cum impozitele şi taxele românilor sunt utilizate pentru întreţinerea clientelei politice a partidelor. Prin urmare, iniţiativa de faţă abrogă prevederile legale prin care statul subvenţionează partidele politice, urmând ca sumele economisite să fie utilizate în scop social, ca primă destinaţie fiind recomandată infrastructura din domeniul sănătăţii, acolo unde românii mor în spitale care duc lipsă de investiţii”, potrivit proiectului de act normativ.
În acest an, AEP a cheltuit între 11 și 13 milioane de lei pe lună pentru subvenționarea a doar șase partide, respectiv formațiunile parlamentare plus PMP și Pro România. AUR a primit sub un milion de lei pe lună, dar datele AEP arată că banii n-au fost cheltuiți, cel puțin până în martie.
Citiți și: Șoșoacă amenință medicii care vaccinează în Piața Constituției: „Ştiţi că dvs răspundeţi?“
Comentarii 0