EXCLUSIV Primarul din Mogoșoaia: credit de 3.000.000 €, plătit din salariu. Bunurile, deja executate

DE Petre Bădică | Actualizat: 04.02.2022 - 17:53
EXCLUSIV Primarul din Mogoșoaia: credit de 3.000.000 €, plătit din salariu. Bunurile, deja executate / https://jurnaluldeilfov.ro/

Primarul localității Mogoșoaia, aflată în vecinătatea Capitalei, susține că nu mai are nicio resursă pentru plata unui credit uriaș, iar banca îi oprește bani din salariul care este mai mic de 1.500 euro.

SHARE

Un scandal uriaș a fost declanșat după ce primăria Mogoșoaia a anunțat un proiect de dezvoltare a comunei. Despre proiect AICI.

Primăria Mogoșoaia vrea să exproprieze aproape 330 de hectare, deținute de 276 de persoane, cu 1,7 euro pe mp. Un consilier USR, care se opune proiectului, a fost amenințat cu bătaia de doi colegi.

Citește și: VIDEO „Vă las în căruț cu rotile". O consilieră USR, amenințată mafiot de doi consilieri PNL și PMP

Newsweek România a scris despre situația financiară a primarului Paul Mihai Precup care a lansat acest proiect imobliar din bani publici.

Ultimele trei declarații de avere (2019, 2020 și 2021) sunt aproape neschimbate. Precup are un credit din anul 2007 în valoare de peste 3,2 milioane de franci elvețieni. Cum euro și francul sunt la paritate, Precup are o datorie bancară de 3,2 milioane euro.

Primarul nu menționează până când va trebui să achite creditul bancar. Dar o simulare pe 30, 40 de ani și 50 de ani arată că primarul ar trebui să plătească o rată lunară de minim 5.000 de euro și maxim 8.800 euro. Potrivit declarației sale de avere, el nu are bani în bănci și venitul mediu al familiei nu a fost mai mare de 2.000 de euro/lună în ultimii trei ani.

Citește și: Primarul din Mogoșoaia plătește rate mai mari decât veniturile „la vedere”. Datorie de 3 milioane €

 

Primarul cu poprire pe venituri

Primarul Paul Precup a spus, pentru Newsweek România, că „o serie de proprietăți au fost executate silit în ultimii ani de către Piraeus Bank în scopul acoperirii sumelor datorate din creditul la care faceți referire.

Faptul ca a fost declanșată executarea silită înseamnă, în mod logic, că pentru acest credit a fost declarată scadența anticipată, motiv pentru care în anul 2012 întreaga suma luată cu titlul de credit a devenit scadentă; deci nu mai poate fi vorba de achitarea unor rate lunare ci de achitarea întregului credit.

Întrucat din valorificarea prin executare silită a proprietatilor subsemnatului nu a putut fi acoperita întreaga suma datorată, în prezent executarea silită se realizeaza prin poprirea veniturilor curente”.

Newsweek România: Cum reușiți să plătiți rate la bănci în condițiile în care declarați venituri, lunare, cel puțin de două ori mai mici?

Paul Mihai Precup: Nu achit lunar rate la bancă, creditul fiind declarat scadent anticipat si deschis dosar de executare silită.

În 2019 ați înstrăinat o casă de 198 mii de euro. Ați făcut această tranzacție pentru a plăti datoria ?

Paul Mihai Precup: Cheltuirea sumelor rezultate din înstrăinarea bunurilor personale este o chestiune de inters privat și nu public.

În 2020 ați fost executat silit (casă la Butimanu). Tot pentru a plăti datoriile bancare ?

Paul Mihai Precup: Da, cele 3 loturi de teren de la Butimanu au fost vândute la licitatie publică în scopul acoperirii sumelor datorate

În ce constă bunul imobil de 30.000 de mp ? Dar cel de 115.000 mp din declarația de avere?

Paul Mihai Precup: Teren intravilan, respectiv teren extravilan proprietăți apartinând fiului meu.

Care a fost scopul împrumutului de peste 3,2 milioane de franci? Când trebuie să îl returnați?

Paul Mihai Precup: Sustinerea business-ului auto deținut de familia mea, garantat cu o proprietate situată în centrul Bucureștiului. A fost declarată scadența anticipată, deci nu mai poate fi vorba de un grafic lunar de rambursare. (Paul Precup deține pachetul majoritar la compania Cardinal Motors, la un moment cel mai mare improtator al brandurilor VW și Audi. Afacerea a fost înfloritoare mai mulți ani, averea lui Precup fiind evaluată la peste 30 milioane euro. În ultimii ani firma a fost pe pierdere. N.red.)

Aveți în acest an și alte venituri care să vă ajute să plătiți creditul?

Paul Mihai Precup: Toate veniturile sunt înscrise în declarația de avere. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te