EXCLUSIV Candidatura lui Gușă la primăria București, dictată de Simion.„Nu a fost discutată în AUR"

DE Petre Bădică | Actualizat: 07.04.2024 - 20:49
EXCLUSIV Candidatura lui Gușă la primăria București, impusă de Simion.„Nu a fost discutată în AUR" - Foto: INQUAM PHOTOS / Călin George

Candidatura lui Cozmin Gușă la primăria București a fost impusă de Simion.„Nu a fost discutată în AUR", spune pentru Newsweek România, Dorin Lulea unul din cei mai influenți lideri AUR. Acesta este prim-vicepreședinte al AUR și nu vrea să audă de candidatura lui Gușă.

SHARE

Cozmin Gușă a făcut un adevărat tur de forță mai ales pe la televiziuni, la radioul pe care îl conduce, pe diverse site-uri susținând că a bătut palma cu George Simion pentru a candida la primăria București.

EXCLUSIV Candidatura lui Gușă la primăria București, dictată de Simion.„Nu a fost discutată în AUR"

Gușă spune că va candida independent susținut de AUR, acest lucru fiindu-i propus de Simion. Gușă a explicat că a negociat doar cu George Simion candidatura sa la primăria București, susținut de AUR. 

„Aseară, după apariția sondajului, am avut o întâlnire cu George Simion, am discutat, am reluat discuția... . Și așa am ajuns la această propunere din partea lui, pe care a făcut-o la tine prima dată, în emisiune, (la Realitatea TV n.red) cred că au trecut 9 zile de atunci, în marțea din acea săptămână și apoi a revenit asupra ei, să candidez la primăria București, tocmai ca să punem în dificultate celelalte partide”, explică Gușă AICI

Simion nu a declarat nimic pe marginea acestui subiect semn că nu are nimic de combătut din ceea ce spune Gușă.

Lulea: „Gușă este mai util în zona de presă”

Newsweek România a luat legătura, în această dimineață, cu Dorin Lulea, unul dintre cei mai importanți oameni din AUR. El a declarat că propunerea ca Gușă să candideze la primărie nu a existat și nu a fost dezbătută în AUR.

Astfel, ea a fost dictată de George Simion care l-a impus de unul singur pe Gușă pentru a candida la primăra București.

Lulea este prim-vicepreședinte al AUR. Adică omul numărul 2 în AUR. Vezi AICI

Reamintim că AUR are un candidat la primăria București în persoana lui Mihai Enache. Simion a declarat, în trecut, că nu e mulțumit de această cadidatură și vrea să o schimbe.

Citește și: George Simion schimbă candidatul AUR la București. Newsweek a scris că e omul primarului PSD Băluță

„Mihai Enache este candidatul AUR pentru București.  Acesta este un profesionist, manager de proiect cu experiență, parte a strategiei pe termen lung a partidului AUR. Nu au existat niciodată discuții în interiorul partidului despre o altă variantă”, a spus Dorin Lulea pentru Newsweek România în această dimineață.

Gușă a tot încercat în ultimele zile să minimalizeze importanța lui Dorin Lulea în partid. 

„N-a fost bine, într-adevăr, din punct de vedere al declarațiilor lui Marius Lulea și nici chiar cele ale lui Mihai Enache. Dar ele sunt în spiritul regulilor din partidul lor. Ei sunt un partid foarte unit, condus cu mână de fier de către George Simion”, a spus Gușă acum 3 zile când Lulea a avut o primă declarație anti-Gușă.

Dorin Lulea este premierul AUR în cazul în care acest partid va veni la putere. Dorin Lulea i-a fost timp de zece ani șef lui George Simion. Simion a mâncat o pâine în firma patronată de Lulea. Simion a fost director de marketing, deși nu e foarte clar dacă nu cumva Simion doar a făcut figurație în firmă ca să aibă și el un loc de muncă.

Citește și: EXCLUSIV George Simion a trăit 9 ani cu 2.000 lei/lună, dați de un coleg din AUR. Ce făcea pentru ei

Citește și: 30 de contracte cu statul pentru firma la care George Simion a fost director. 10.000 € de la poliție

Prin intermediul Newswek România, Lulea i-a transmis un mesaj tăios lui Cozmin Gușă căruia i-a spus să își folosească discursul naționalist în presă.

Lulea: Apreciem munca lui Gușă, dar nu la partid

„AUR este un partid în ascensiune și mulți români își pun încrederea și speranța în noi. De multe ori  , cu bune intenții,  apar propuneri din spațiul public. Considerăm că la momentul de față aportul domnului Gușă la promovarea mesajului patriotic este cu mult mai util în zona de presă, acolo unde majoritatea trusturilor au cedat tentației de a se abona la banii partidelor și instituțiilor publice.

Considerăm că fiecare profesionist trebuie să se lupte pentru interesul românilor acolo unde impactul lor este mai mare, ori în zona de presă nevoile sunt foarte ridicate și tendințele de cenzurare a mesajelor patriotice sunt mari.  

Ne onorează interesul față de AUR și dorința de susținere, apreciem lupta dusă de domnul Gușă pentru corecta informare, este un lider marcant în ceea ce privește discursul patriotic în zona de media și acolo impactul și profesionalismul dumnealui sunt cel mai bine valorificate în înțelesul națiunii române”, a spus Dorin Lulea pentru Newsweek România.

Întrebat de Newsweek România dacă poate confirma că Gușă are susținerea lui Simion, Dorin Lulea a spus: „Păi nu am cum eu răspunde la această întrebare dacă nu îmi este adresata. Pe masa conducerii partidului nu au existat asemenea discuții nici oficial, nici în privat”.

Candidatura anunțată de Cozmin Gușă la primăria București cu susținerea AUR este prima divergență majoră la vârful partidului. În condițiile în care Dorin Lulea, omul numărul 2 în partid, dar și prietenul și fostul patron al lui George Simion nu îl vrea pe Gușă nici măcar în preajma partidului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te