Europarlamentarul PNL Mircea Hava își cere scuze de la electoratul PNL pentru alianța cu PSD

DE Valentin Mirică | Actualizat: 11.11.2021 - 13:00
Mircea Hava Foto: Facebook

Europarlamentarul PNL Mircea Hava își cere scuze, într-un interviu la Digi FM, de la electoratul PNL pentru alianța cu PSD. El i-a criticat pe Gheorghe Flutur și Emil Boc pentru că au votat în favoarea acestei alianțe.

SHARE

Mircea Hava a fost primar al municipiului Alba Iulia și este în prezent europarlamentar PNL. 

Citește și: Maia Sandu, filată de procurori pentru că ar fi vrut să răstoarne „orânduirea constituțională”

„Au fost câtiva colegi care au făcut ceea ce aș fi făcut și eu. Lor nu aș fi avut ce semnal să le transmit. Celorlalți le transmit un mesaj poate mai dur, mai rău: Să le fie rușine! Să le fie rușine pentru că își bat joc de munca de ani de zile a unor oameni care au crezut în ceea ce înseamnă dreapta, unor oameni care au crezut că putem să fim mai mulți ani, 4 -  8 ani la guvernare, nu într-un tandem cu PSD-ul, ci într-un tandem de dreapta. E greu. Îți vin în minte tot soiul de cuvinte care tot timpul la dumneavoastră ar fi pline de beep-uri.  Nu aș fi crezut că foarte mulți oameni,  care credeam că au viziune, care credeam că văd mult mai departe decât vârful bocancului lor, vor fi în zona asta. 

Nu aș fi crezut de colegii din Moldova, de domnul Flutur, de domnul Boc, că pot să se alieze într-o asemenea construcție, care nu a dovedit altceva decât că duce partidul acolo unde nu trebuie, acolo unde nu a dorit nimeni”, a spus Hava, întrebat fiind ce le-ar fi spus colegilor, în ședința în care s-a votat în favoarea negocierii cu PSD a unui viitor guvern. 

El a apreciat că PNL va ajunge la o intenție de vot de 10%.

„În primul rând eu îmi cer scuze față de oamenii care au votat așa cum le-am spus eu, nu cum le-am cerut. În funcție de ce am făcut eu, fiind un exemplu pentru cei care mă cunoșteau. Îmi cer scuze față de ei, pentru că prin ce am făcut, poate nu am deschis ochii bine, nu am văzut oamenii așa cum trebuia să-i văd și i-am indus în eroare. Îmi pare rău că i-am mințit, făcând parte din Partidul Național Liberal. Spun făcând parte din Partidul Național Liberal pentru că în urma declarațiilor pe care le-am făcut și înainte mi s-a spus că sunt un critic al partidului.

Așa cum cred că i s-a spus și lui Orban, mi s-a transmis și mie prin (...) că urmează să fiu dat afară.  Mă deranjează că mi s-a spus lucrul ăsta, eu fiind unul dintre cei care am clădit acest partid. Am muncit foarte mult ca să facem acea unire dintre PNL și PDL. Dar partidul nu știu să fie trecut pe nici o carte funciară în care apar proprietari”, a mai spus Mircea Hava. 

Citește și: Managerul spitalului județean din Ploiești: omul PNL, bun la toate. În 2019, a trecut pe la ALDE

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te