Maia Sandu, filată de procurori pentru că ar fi vrut să răstoarne „orânduirea constituțională”

DE Mircea Marian | Actualizat: 11.11.2021 - 12:12

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost filată în 2018 de procurorii de la Crimă Organizată, fiind suspectată că vrea să răstoarne „orânduirea constituțională” cu forța.

SHARE

Publicația nordnews.md publică o ordonanță emisă de un procuror de la Crimă Organizată, din Republica Moldova, în care se cere filarea Maiei Sandu. Ordonanța a fost emisă în 2018, când Maia Sandu era în opoziție și conducea Partidul Acțiune și Solidaritate. 

Citește și: VIDEO Boloș, ex-ministru al Fondurilor Europene: Sunt două cauze ale unui eșec al PNRR până în 2026

Documentul a fost semnat de către Dumitru Răileanu, procuror în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale. Acesta a autorizat efectuarea urmăririi vizuale a Maiei Sandu, a mijloacelor de transport de care se folosește, precum și a persoanelor din anturaj, arată nordnews.md. 

„Un potențial suspect în cauza penală menționată este cet. Sandu Maria Grigore, care pe rețelele de socializare îndeamnă cetățenii la dezordini în masă și la răsturnarea sau schimbarea prin violență a orânduirii constituționale.

Cumulul de date și probe acumulate, permit de a considera, că numitul în complicitate cu alte persoane pregătesc și săvârșesc infracțiuni prevăzute de codul penal.

Luând în considerare cele relatate și faptul că datele de urmărire penală și speciale de investigații permit a presupune întemeiat că cet. Sandu Maia Grigore va efectua întâlniri cu diferite persoane din lumea criminală care au tangență cu circumstanțele de comitere a infracțiunii, în privința căruia există date ce pot conduce rezonabil la o concluzie că va primi de la bănuiți, ori va transmite acestora informații relevante pentru cauza penală, în vederea realizării scopului urmăririi penale, este necesară efectuarea măsurii speciale de investigații, urmărirea vizuală și anume relevarea și fixarea acțiunilor cet. Maia Sandu Grigore, a unor imobile, a mijloacelor de transport și a altor obiecte”, se arată în ordonanță.

Procurorul care a emis această ordonanță este în funcție și în prezent. 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.