Eugen Nicolicea, scos afară de la consultările cu președintele Iohannis

DE Alexandru Pop | Actualizat: 12.04.2019 - 15:08
Eugen Nicolicea a fost dat afară de la Cotroceni. Foto Inquam Photos/Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Eugen Nicolicea să iasă de la consultările purtate la Palatul Cotroceni pe tema Justiției, vineri dimineață.

SHARE

Șeful statului a dorit să rămână singur la discuții cu cei doi foști deținuți pe care Liviu Dragnea i-a trimis la întâlnirea de la Cotroceni într-o tentativă  de a-l pune pe Iohannis într-o lumină proastă, scrie Digi24.

PSD a emis un comunicat vineri dimineață pentru a anunța delegația desemnată de partid ca să participe la discuțiile cu Președintele, pe listă figurând, în afară de Eugen Nicolicea, doi foști deținuți la penitenciarul Aiud, despre care PSD susține că sunt „victime” ale Procurorului General, Augustin Lazăr, cel a cărui revocare din funcție refuză Klaus Iohannis să o semneze.

Președintele i-a întâmpinat însă pe cei doi cu degajare, spunându-le că se bucură că au fost trimiși de către PSD la consultări. Mai mult decât atât, după o jumătate de oră, Președintele i-a cerut lui Eugen Nicolicea să iasă  din sală, pentru că dorește să discute cu cei doi foști deținuți.

Nicolicea a ieșit din sală și a așteptat la ușă să se termine întâlnirea președintelui. 

„Revenim cu detalii privind așa-zisele consultări de la Palatul Cotroceni referitoare la situația din justiție și vă reamintim, de asemenea, delegația Partidului Social Democrat:
1. Domnul Eugen Nicolicea – Vicepreședinte al Camerei Deputaților
2. Domnul Marin Iancu – Fost deținut politic
3. Domnul Ioan Muntean – Fost deținut politic”.

PSD i-a sugerat vineri președintelui Klaus Iohannis, în cadrul consultărilor de la Cotroceni, o întrebare alternativă pe care să o pună la referendumul pe justiție, formulată în două variante și transmisă prin intermediul a doi foști deținuți prezentați drept deținuți politici, dar dintre care unul a fost de fapt un infractor de drept comun, scrie G4Media.

Întrebarea, în cele două forme ale sale, a fost citită de Eugen Nicolicea la finalul consultărilor cu președintele Iohannis:
 • Frați români, este moral, legal și constituțional ca la 30 de ani după Revoluția sângeroasă anticomunistă din decembrie 1989 să se tolereze în funcții înalte de conducere foști torționari?
 • E normal ca la 30 de ani după căderea regimului opresiv comunist foștii torționari să fie promovați în funcții gigantice de conducere?

„Cu privire la referendum, am precizat şi în calitate de vicepreşedinte al Camerei că Parlamentul (…) va aviza favorabil solicitarea preşedintelui de a demara un referendum consultativ cu recomandările făcute acolo”, a mai anunţat Eugen Nicolicea.

La finalul consultărilor au luat cuvântul și cei doi foști deținuți de dinainte de 1989.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online, inclusiv arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online, inclusiv arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.