Scandalul din USR: Echipa Barna-Drulă nu înțelege ce nu înțelege liderul Cioloș

DE Elena Andrei | Actualizat: 06.02.2022 - 10:47
Echipa USR Plus la Guvernare nu înțelege ce nu înțelege liderul Cioloș /foto: psnews

Echipa „USR PLUS la Guvernare”, care îi are în frunte pe Dan Barna și Cătălin Drulă, a analizat propunerile din proiectul de preşedinte al lui Dacian Cioloş şi a argumentat de ce este sau nu este de acord cu fiecare dintre acestea.

SHARE

Membrii echipei susţin că multe dintre aspectele propuse de Cioloş au fost deja aprobate în Biroul Politic, iar altele, cum ar fi transparenţa, digitalizarea şi reconectarea cu oamenii, există deja.

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, propune în proiectul său ”reconectarea cu cetăţenii”.

”Pentru a pregăti alegerile din 2024 este nevoie de revenirea USR în stradă, prin acţiuni care să ne pună în contact cu aşteptările şi cu nemulţumirile cetăţenilor”, susţine Cioloş.

Echipa USR PLUS la guvernare îi răspunde: „USR a început acest tip de acţiune în 2017 - 2018 Aşteptăm de la programul de activitate al preşedintelui propuneri concrete: cum ieşim, cine, cu ce mesaj? A relua exact idei deja discutate este redundant. Evident, suntem de acord am fost deja de acord, nu e nimic de (re)aprobat aici”.

De asemenea, Cioloş vorbeşte despre „un partid profesionist şi dezvoltare de politici publice”.


Echipa care-i are în frunte pe Cătălin Drulă şi Dan Barna răspunde: ”Departamentul de Politici Publice există deja, creat prin decizie de Biroul Naţional din ianuarie 2022 este în curs de organizare. USR a fost deschis dialogului cu experţi externi, precum şi cu societatea civilă şi mediul de afaceri. Suntem, evident, de acord cu acest aspect, nu înţelegem de ce ni se cere să aprobăm într-un program al preşedintelui ceva ce deja există”.

Aripa Barna vrea ceva ce se poate concretiza

De asemenea, Cioloş propune: ”Construirea unui organism consultativ împreună cu membri ai societăţii civile şi specialişti recunoscuţi pentru expertiza pe domeniile pe care le vizăm”.
De asemenea, Cioloş vorbeşte despre pregătirea pentru guvernare: ”USR se poziţionează că principalul partid de opoziţie care îşi asumă să pregătească guvernarea din 2024. Recunoaşterea USR ca principalul partid liberal, centrist, reformator şi proeuropean din România”.

Preşedintele vrea formarea unui Guvern din umbră, lucru care a fost deja discutat.

„A rămas că preşedintele va propune o formulă. Adică preşedintele ne prezintă o idee deja discutată şi acceptată, dar fără propunerea concretă pe care preşedintele trebuie să o facă”, au mai transmis reprezentanţii aripii Barna din USR.

Cioloş propune comisie pentru alegerile interne: ”Nu putem susţine politic o reformă electorală profundă, procese electorale curate şi bine organizate dacă nu dăm în primul rând un bun exemplu în felul de organizare transparenţă şi auditare a proceselor electivă interne”.

Răspunsul echipei Barna: ”Experţi externi în organizarea de alegeri de partid nu există ca meserie nicăieri în lume şi nici în România pentru că nimeni nu a mai făcut asemenea experimente. Concret, de fapt, vorbim despre oameni plătiţi să lucreze la Secretariatul General pe această sarcină. Suntem de acord să angajăm suplimentar dacă este cazul şi să îi numim Autoritatea Electorală Permanentă”.

Citește și

Adriana Pistol: Precizări despre certificatul Covid-19 şi formularul de localizare a pasagerului

EXCLUSIV Primarul din Mogoșoaia: credit de 3.000.000 €, plătit din salariu. Bunurile, deja executate


Cioloş propune, de asemenea, ca funcţia de secretar general să fie scoasă la concurs, iar Secterariatul General să fie reorganizat.

Echipa Barna răspunde: ”Secretarul general al USR este numit şi demis cu două treimi din voturile membrilor este singura prevedere unde se cere această majoritate. Secretarul general nu este al preşedintelui. Preşedintele vrea să declanşeze numirea unui nou secretar general fără a spune care este problemă cu cel actual”.

Documentul, semnat de Cătălin Drulă, Dan Barna, Ionuţ Moşteanu, Claudiu Năsui, Vlad Botoş, Stelian Ion, Lucian Viziteu, Cristina Prună, Silviu Degelean, Radu Mihaiu, Liviu Mălureanu, Radu Miruţă, Radu Panait şi Adrian Echert, a fost postat pe grupul intern de către Cătălin Drulă şi, aşa cum arată încă de pe prima pagină, este un ”document de lucru” deschis tuturor membrilor, potrivit News.ro.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te