După ce a promis depolitizarea spitalelor, Rafila plasează un traseist la șefia spitalului din Ștei

DE Mircea Marian | Actualizat: 03.12.2021 - 22:18
Nicolae Jolta Foto: ebihoreanul.ro

Noul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, a numit un fost deputat, traseist pe la PDL, PNL și PSD, care studiat, potrivit propriului CV, numai un an la o privată.

SHARE

În CV-ul deputatului Nicolae Jolța, numit manager interimar al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Ştei, la rubrica orivind studiile scrie doar atât: „2004 - 2005: Facultatea de Ştiinţe Economice, Universitatea Mihai Eminescu”. La momentul absolvirii facultății, avea 43 de ani. 

Publicația ebihoreanul.ro scrie că  Jolţa a fost numit prin Ordinul 2.602 din 26 noiembrie al ministrului Rafila, iar salariul său de bază va fi de 13.908 lei, „iar suma netă pe care o va încasa, cu sporuri consistente, se ridică la 20.000 lei pe lună”. 

Citește și: Ultimatum rusesc: ori „scenariu de coșmar al confruntării militare” în Europa, ori NATO se restrânge

Tot potrivit CV-ului de pe site-ul Camerei Deputaților, înainte de a fi deputat în legislatura 2008-2012, Jolța a fost administrator SC NICO TRANS SRL. Ulterior el a mai avut diferite funcții la stat: în 2014, ar fi fost numit șef al corpului de control al ministerului mediului, scrie presa locală, iar ulterior a ajuns la şefia Autorităţii Rutiere Române Bihor. 

Alexandru Rafila a susținut în repetate rânduri că va depolitiza spitalele. 

„Ne interesează acum parteneriatul cu oamenii care lucrează în sistemul de sănătate, pe de o parte, și să găsim modalitatea cea mai bună încât să avem sprijinul populației pentru măsurile de sănătate publică.

E ceea ce-mi doresc chiar dacă nu… fac un caz deosebit din asta, apropo de așa-zisa depolitizare pe care toți o sesizăm în ultimii 30 de ani…. Am avut o depolitizare continuă…

O să vedeți că prin ceea ce spun și ce voi face, acest lucru se va întâmpla cu adevărat.

Eu nu sunt preocupat în niciun fel de apartenența politică a cuiva, fie că discutăm de oameni care lucrează în Minister sau în afara lui. Mă interesează profesionalismul, calitatea umană și dorința de a lucra într-o echipă care să ajute România să treacă peste acest moment foarte dificil”, spunea Rafila la finalul lunii noiembrie. 

Citește și: ICCJ: Iliescu poate fi anchetat penal privind moartea a patru persoane la Mineriadă

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.