Dragoș Tudorache: USR este dominat de logica unui combat intern obsesiv, toxic

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 01.06.2022 - 18:14
Dragoș Tudorache este europarlamentar și un apropiat al lui Dacian Cioloș

Europarlamentarul Dragoş Tudorache, demisionar din USR, susţine că partidul este „dominat de logica unui combat intern obsesiv, toxic, care consumă aproape întreaga energie a membrilor".

SHARE

În legătură cu motivele de ordin intern care l-au determinat să părăsească USR, europarlamentarul consideră că partidul este blocat la vârf şi nu face o opoziţie articulată la actuala coaliţie de guvernare.

„Suntem în opoziţie de mai bine de opt luni. Faptul că nu am fost în stare să generăm o soluţie de guvern din umbră, prin care să facem o opoziţie articulată la coaliţia PNL-PSD (de altfel, şi ea incapabilă să răspundă la nevoile imediate şi de termen lung ale societăţii) este un simptom foarte grav al blocării la vârf a partidului.

Mai mult decât atât, ideea de a aborda formarea unei astfel de echipe învârtindu-ne în aceeaşi sferă a oamenilor loiali <<grupului>> este şi ea simptomatică pentru logica greşită pe care funcţionează acum partidul. Partidul este dominat de logica unui combat intern obsesiv, toxic, care consumă aproape întreaga energie a membrilor şi împiedică partidul să articuleze soluţii şi politici serioase", a spus Tudorache.

El a arătat că ar fi putut să mai rămână în partid, de dragul membrilor, dar acest lucru ar fi însemnat lupte interne, adică mai multă „toxicitate".

Citește și: 

Accident în Vrancea. Elicopter SMURD, chemat să intervină, după ce un bărbat a fost lovit de un tren

„De dragul lor, al membrilor, aş fi putut sa mai stau. Opţiunile erau să dau mâna cu cei despre care cred că fac rău partidului, să plutesc într-o zonă de neimplicare şi să pretind că va fi bine sau să lupt. Evident că primele două opţiuni îmi sunt străine, la nivel structural şi principial. Iar lupta internă ar fi dus la mai multă toxicitate şi ar fi distrus complet proiectul politic (apropo de cei care ne acuză pe noi acum că vrem să rupem sau să distrugem USR). Rămân în USR mii de oameni minunaţi care merită nu doar respectul, dar şi sprijinul nostru atunci când e nevoie de el", a precizat parlamentarul european.

Potrivit acestuia, scopul proiectului politic pe care intenţionează să-l construiască este de a trece ţara prin crizele din următorii ani.

„Nu vrem să facem din USR un adversar politic, chiar dacă unii dintre cei ale căror acţiuni ne-au adus la această decizie vor decide să ne atace. Ce îmi doresc eu este să ne concentrăm energia pentru a reconstrui o bază serioasă de resurse pentru ţară. Oameni, idei, proiecte - ancorate în marile jocuri globale şi europene pe care le vedem şi le înţelegem foarte bine acum cu perspectiva din Parlamentul European şi pe care vrem să construim un proiect politic care să treacă ţara prin crizele următorilor ani", a conchis Tudorache.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te