Directori interimari la TVR și Radioul public, anunță deputatul USRPLUS Iulian Bulai

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 08.04.2021 - 16:22
Directori interimari la TVR și Radioul public, anunță deputatul USRPLUS Iulian Bulai. Televiziunea Română. Foto Inquam Photos/George Călin

Plenul Parlamentului urmează să se pronunţe prin vot asupra rapoartelor de activitate ale Televiziunii şi Radioului public, respingerea lor ducând la eliberarea din funcţie de facto a conducerii acestor instituţii.

SHARE

Preşedintele Comisiei pentru cultură, deputatul USR PLUS Iulian Bulai, a anunțat că vor fi numiți interimari la conducerea Televiziunii şi Radioului public, dacă rapoartelel de activitate sunt respinse de Parlament.

„Se va supune votului plenului reunit al Senatului şi Camerei Deputaţilor acest raport (al comisiilor de cultură -n.r.) de respingere a acestor rapoarte de activitate (ale Televiziunii şi Radioului public - n.r.). Atunci de facto conducerea va fi eliberată din funcţie, CA dizolvându-se şi atunci Parlamentul are prerogativa de a numi interimari.

Eu sper să fie o perioadă cât mai scurtă, poate să varieze undeva între două luni, trei luni şi 6 luni. Sunt foarte multe nume competente care ar putea să ocupe aceste poziţii. La momentul oportun, reprezentanţii coaliţiei vor face publice aceste nume.

Citește și: VIDEO&FOTO Rusia testează o superarmă care poate provoca un tsunami radioactiv. Imagini din satelit

Nu au fost discutate nume în acest moment pentru aceste poziţii în coaliţie", a afirmat Bulai, după şedinţa comisiilor parlamentare de cultură în care au fost respinse rapoartele de activitate ale SRTv şi Societăţii române de Radiodifuziune pe anii 2017, 2018, 2019.

Iulian Bulai a menţionat că USR îl propune pe Liviu Popescu, fost jurnalist BBC, pentru a ocupa interimar funcţia de preşedinte-director general la Radioul public, precizând că nu s-a luat nicio decizie în coaliţie.

Citește și: Încăierarea maneliștilor. Salam, Vali Vijelie și Costi Ioniță susțin că au compus „Of, viața mea!”

„Noi credem că un jurnalist foarte bun cu experienţă foarte bună şi solidă la BBC, un domn pe nume Liviu Popescu este o variantă foarte bună pentru a ocupa acest interimat, această propunere din partea USR.

(...) Nu are nicio conexiune de tipul celui la care am asistat acum, de fost parlamentar, politician sau membru de partid. Nu este o variantă agreată în coaliţie. Partidul meu are o propunere, nici măcar Alianţa din care fac parte, este o propune din partea USR", a mai declarat Iulian Bulai.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.