Derapaj grav al consilierului personal al lui Ciorbea: l-a comparat pe Iohannis cu Hitler

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 19.11.2019 - 13:18

Marius Ghilezan, fostul consilier personal al fostului Avocat al Poporului Victor Ciorbea, a scris în „Academia Cațavencu”, publicație on line deținută de familia Adamescu, că Iohannis folosește tehnici de propagandă naziste.

SHARE

„La fel ca Adolf Hitler şi Klaus Iohannis cunoaşte potenţialul mass-media. Ioana Ene Dogiou (alias Narcisa Forga) poate fi oricând urmaşa lui Leni Riefenstahl, jurnalista care a glorificat idealul nazist a Führerului german. 

De ce candidatul neamţ foloseşte arsenalul de luptă din propaganda nazistă şi niciun jurnalist german nu sesizează acest aspect?

Răspunsul nu poate fi decât unul singur: nici presa germană nu mai e de capul ei. E şi ea controlată, poate mai mult decât cea românească”, a scris Marius Ghilezan, în articolul „Încercare de Puci electoral la BCU”, publicat în „Academia Cațavencu”.

Fostul consilier și fost ziarist, aflat pe listele de plată ale PSD, cum a dezvăluit Newsweek România, scrie că „dacă ar fi citit oarece istorie, candidatul dreptei ar fi ştiut că mitingul său de azi seamănă cu Hitlerputsch, acea acţiune din 1923, când Hitler, flancat de mai mulţi jurnalişti aduşi de Dietrich Eckart din Neumarkt (nicio legătură cu berea n.a.) a încercat să preia puterea politică în München.

Citește și Cum își oferă serviciile de consultant un „jurnalist” plătit de PSD
 

Momentul consemnat de istorie drept Puciul eşuat de la Berărie a fost iniţial luat în râs, lumea civilizată nesimţind pericolul ascensiunii unui dictator. 

«Arestări peste arestări. Ciuma roşie va fi scoasă din rădăcini», titlul unui articol publicat de Joseph Goebbels, ministrul propagandei din guvernul nazist al lui Adolf Hitler, este preluat azi de propaganda lui Klaus Iohannis, în războiul împotriva unei părţi a României”, a scris Marius Ghilezan.

Fost jurnalist, fost consilier personal ala lui Victor Ciorbea, cât timp acesta a fost Avocat al Poporului, Marius Ghilezan apare pe listele de plată ale PSD, de la care a încasat, prin Web Interactive Design SRL, un „mizilic” de 120.000 de lei.

Citește și Caracatița „jurnaliștilor" și „analiștilor” plătiți de PSD

Marius Ghilezan este susținător al unei agende putiniste, anti-justiție.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.