Deputatul trecut de la PSD la PNL a votat modificările Codului penal, atacate de liberali la CCR

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 04.06.2019 - 13:36
Deputatul Andrei Alexandru a devenit liberal, după mai mulți ani în PSD

Deputatul Andrei Alexandru, fost membru PSD, care a anunțat, luni, trecerea la PNL, a votat, în aprilie, modificările la Codul penal inițiate de social-democrați și atacate, ulterior, la CCR de liberali, de USR, dar și de președintele Klaus Iohannis.

SHARE

În 11 februarie 2019, deputatul giurgiuvean Alexandru Andrei anunța, pe Facebook, că părăsește PSD, acuzând partidul din care face parte de „o politică dominate de interese personale și de grup, în detrimentul alegătorilor”.

După părăsirea PSD, Alexandru Andrei a rămas independent în Parlament, asta până luni, când, tot pe Facebook, a anunțat că se alătură grupului parlamentar al PNL, motivând „respectul față de giurgiuveni”. Decizia fostului PSD-ist vine la o săptămână după ce PNL a câștigat alegerile europarlamentare, social-democrații înregistrând una dintre cele mai mari eșecuri electorale din istoria partidului.

„PNL are în acest moment cea mai bună echipă și eu mă alătur celor care au soluții reale și viabile pentru români, pentru România! Totodată, rezultatul obținut de PNL îmi dovedește că este singurul partid care poate bate PSD, același PSD care a făcut din județul Giurgiu propria feudă, ca și cum, noi restul, nu avem niciun cuvânt de spus. Le vom dovedi că nu este așa! Giurgiul nu este feuda PSD-ului, a lui Bădălău sau a oricărui alt politician! Este al cetățenilor!”, a mai scris, luni, pe Facebook, Alexandru Andrei.  

A votat modificările la Codul penal propuse de PSD  

Acum câteva săptămâni, însă, în 24 aprilie 2019, când PSD-ALDE au trecut la foc automat prin Camera Deputaților ultimele modificări la Codul penal și la Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, parlamentarul Andrei Alexandru a votat „Da”, la fel ca actuala putere politică.

Opoziția, însă, a votat împotriva acestor modificări, ba chiar, a doua zi după vot, în 25 aprilie 2019, PNL și USR, dar și, separate, președintele Klaus Iohannis a atacat la CCR anumite modificări. Deputatul liberal Raluca Turcan, de exemplu, care a votat împotriva acestor modificări la Codul penal, din data de 24 aprilie, declara că acestea sunt deosebit de periculoase, din mai multe motive:

„Se reduc termenele de prescripție a răspunderii penale. Astfel, sunt favorizate persoane foarte influente, inculpate de fapte de corupție și de asemenea infractori periculoși. Emiterea, aprobarea și adoptarea de acte normative sunt exceptate de la favorizarea infractorilor. Cu alte cuvinte, OUG cu dedicație directă pentru infractori după votul dvs. vor fi posibil să fie adoptate. Infracțiunile de dare de mită și de cumpărare de influență au fost dezincriminate parțial.”

Marți, 4 iunie, CCR a anunțat că a amânat, pentru 26 iunie, pronunțarea pe obiecțiile de neconstituționalitate formulate de PNL-USR și de președintele Klaus Iohannis asupra modificărilor aduse de Parlament Codului Penal și Codului de Procedură Penală.    

CITEȘTE ȘI: Primul parlamentar PSD care dezertează după alegeri. Destinația: PNL

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te