Deputatul PSD Ghiță „Luptătorul”, atac la colegii de guvernare: Barna Tanczos, ministrul gunoaielor

DE Mircea Marian | Actualizat: 14.12.2021 - 13:49
Deputatul PSD Ghiță „Luptătorul”, atac la colegii de guvernare

Deputatul PSD Daniel Ghiță, fost luptător de K1, a lansat un atac dur la colegii de guvernare din UDMR: el a afirmat, într-o declarație făcută la Camera Deputaților, că Barna Tanczos este ministrul gunoaielor. Ghiță este un apropiat al familiei Pandele-Firea.

SHARE

Ghiță, cunoscut și pentru refuzul de a purta mască, a fost recent plasat în funcția de șef al organizației PSD din Bragadiru, Ilfov, oraș aflat la granița cu Bucureștiul. 

Citește și: „Miracolul” românesc: România are un decedat la 12 infectări. Spania și UK, un mort la 400 infectări

Recent, el l-a atacat pe aliatul său la guvernare, Tanczos Barna, acuzându-l că sprijină defrișarea pădurilor și transformarea României în groapa de gunoi a Europei. 

„Barna Tanczos merită numele de ministru al defrişărilor, gunoaielor şi poluării! Când nu sprijină făţiş defrişarea pădurilor, cerând Uniunii Europene, în numele României, oprirea monitorizării şi salvării pădurilor, ministrul Mediului Barna Tanczos asistă nepăsător la transformarea ţării noastre în groapa de gunoi a Europei!

Barna Tanczos merită de aceea titulatura de ministru al defrişărilor, gunoaielor şi poluării: el nu doar că semnează solicitări către UE, alături de Austria şi Ungaria, prin care pădurile României să fie prăduite în voie, fără reguli şi fără monitorizare, dar lasă şi toate deşeurile toxice ale Europei să intre în România unde să fie arse şi să otrăvească aerul românilor”, se arată în declarația postată pe site-ul Camerei Deputaților. 

Deputatul PSD Ghiță „Luptătorul” lovește în UDMR

Ghiță l-a mai acuzat pe colegul său de alianță că asistă „impasibil” la poluarea României.

„Bucureştiul se sufocă literalmente de miasmele deşeurilor arse lângă Capitală, deşeuri care intră în voie în România cu acte false pentru a fi incinerate la noi în ţară cu preţul sănătăţii românilor.
În acest timp, ministrul Mediului asistă impasibil la poluarea României şi spune că aşa ne cere Uniunea Europeană să facem comerţ cu deşeuri reciclabile! Numai că în România intră gunoaie şi deşeuri toxice, nereciclabile, iar dacă lângă Bucureşti, sub ochii autorităţilor centrale, se întâmplă asemenea nenorociri, cine ştie care e nivelul dezastrului în restul ţării, unde nu verifică nimeni!

Îi solicit ministrului Mediului să declanşeze o campanie serioasă de oprire a acestor importuri ilegale şi să nu se mai ascundă după UE atunci când îi convine! Când UE vrea să monitorizeze defrişările şi să le oprească, Barna Tanczos se opune, dar la importul de deşeuri îşi găseşte scuze că aşa vrea UE să ne umplem de gunoaiele Europei! Chiar dacă ar vrea Bruxelles-ul acest lucru, tot nu ar trebui să conteze, pentru că România este stat suveran şi trebuie să refuze gunoaiele altora. De ce nu importă şi Germania şi Austria gunoaie din străinătate, lor nu le cere UE?

Acest dezastru trebuie să înceteze, iar ministrul Mediului să facă bine să îşi ia fişa postului în serios. Deocamdată el este ministrul defrişărilor, gunoaielor şi poluării, nu al Mediului, Apelor şi Pădurilor!”, a afirmat deputatul PSD. 

Citește și: Judecătorul Cristi Danileţ exclus din magistratură de CSM pentru două postări pe TikTok

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te