Deputatul Cătălin Teniță părăsește USR pentru partidul lui Dacian Cioloș, REPER

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.08.2022 - 11:18
Mihai Polițeanu (stânga), Cătălin Teniță (centru) și Allen Coliban (dreapta) FOTO Captură Video Facebook/ Allen Coliban

​Deputatul Cătălin Teniță și-a dat demisia marți din USR și se va alătura partidului lui Dacian Cioloș, REPER.

SHARE

Demisia a fost anunțată în prima ședință a Biroului Național al USR dinaintea sesiunii parlamentare.

Cătălin Teniță este unul dintre liderii USR care l-a contracandidat pe Cătălin Drulă la alegerile din iulie, obținând 14,8%, al doilea scor după președintele ales al partidului. El provenea din PLUS.

„Sunt o grămadă de oameni care așteaptă să mă alătur unei inițiative noi, care să încerce să dea o nouă suflare dorințelor de reformă din această țară”, arată Cătălin Teniță într-un clip postat pe pagina sa de Facebook.

„În 2024, electoratul cu valori europene are nevoie de opțiuni. Acum consideră că nu le are. Cel puțin așa reiese din sondaje. Și atunci ce trebuie să facem noi? Putem să continuăm un lung șir de dispute interne sau să practicăm ceea ce credem.

Adică antreprenoriatul curajos în sfera publică, atragerea și valorificarea de resurse umane, o viziune concretă despre viitorul României în Europa și crearea premizelor să o punem în practică.

Eu aleg această cale a construcției alături de oameni care și până acum au arătat că pot să dialogheze și să construiască. Aleg să ies din USR și să mă alătur REPER pentru a-i reprezenta în Parlament, ca deputat de București, pe colegii noștri care deja au făcut acest pas și care vor să se implice în continuare în reformarea României”, a precizat Teniță pentru HotNews.ro.

Citește și: VIDEO Ultimele clipe ale Prințesei Diana. Medic francez: „O femeie frumoasă agoniza. Sfâșietor”

Într-o scrisoare adresată colegilor foști și actuali din USR și PLUS, Cătălin Teniță susține ă este responsabilitatea opoziției să creeze o alternativă la propunerile coaliției de guvernare, să fie o voce puternică, care să inspire și să mobilizeze societatea, protejând-o „de pericolul populismului deșănțat, al apelului la gândirea tribală, la tentația autoritarismului și a discursului politic violent”.

El aduce o serie de critici punctuale USR: pierderea încrederii electoratului, dispute sterile, comportamente arogante sau superficiale. lipsa de mecanisme și proceduri interne care să favorizeze echitatea și transparența.

În același timp, Teniță îi asigură pe foștii de acum colegi din USR că le va sprijini inițiativele.

Citește și: Simion îl vrea pe omul lui Ponta și Dăncilă candidat la prezidențiale. A lucrat toată viața la stat

De asemenea, el le multumeste colegilor din echipa Curaj care l-au susținut la alegerile din USR. „Cred ca opțiunea lor de a rămâne în partid ca un grup de reformă internă este o opțiune la fel de validă și de curajoasă ca aceea de a construi alternative din exterior, și îi îndrum pe toți cei care decid să rămână în USR să îi susțină”, a spus el.

Deputatul precizează și care sunt planurile imediate: elaborarea unui set de ghiduri pentru aleșii locali, pe teme ce țin de biblioteci ca huburi digitale, surse de energie regenerabilă pentru comunități, îmbunătățirea condiției femeii și limitarea abuzurilor împotriva acestora, masa caldă școlară ca normalitate în învățământ, precum și un centru comunitar la București.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te