Deputata PSD care vrea să pună „handicapații” la muncă, ajutată de stat cu ANL și pensie specială

DE Petru Zoltan | 11.12.2020 - 18:33
Elena Stoica/FOTO: facebook.com

Afacerista Elena Stoica, actual consilier județean de Vrancea și viitor deputat PSD, vrea să inițieze un proiect de lege prin care să trimită persoanele cu handicap la muncă, nu să stea la mila statului.

SHARE

Dar ea are un credit de 30.000 euro la ANL pentru un apartament de la stat, în timp ce soțul ei, fostul președinte al Judecătoriei Panciu, primește de la stat o pensie specială de 113.328 lei.

Întrebată de jurnaliștii de la Recorder care e primul proiect de lege pe care vrea să-l propună în Parlament, Elena Stoica, în calitate de candidat PSD la Camera Deputaților, a spus că se gândește la „crearea centrelor regionale pentru handicapați și la stimularea acestor persoane în vederea căutării de muncă”. De ce? Pentru că dânsa a constatat că „aceste persoane cu handicap nu își caută loc de muncă. Probabil că ei au niște indemnizații speciale și nu știu în ce măsură îi interesează”.

Dar „handicapații” sunt persoane cu nevoi speciale, nu niște paria ai societății și nici nu beneficiază de pensii speciale.

Cariera politică sub baronul Marian Oprișan

Elena Stoica a făcut pasul spre politică în 2008. Atunci a candidat pe listele PSD Vrancea pentru un loc în consiliul local al orașului Panciu. Oragnizația PSD Vrancea era condusă pe atunci de baronul Marian Oprișan, tras pe linie moartă de actuala conducere a PSD. În 2016, Elena Stoica și-a încercat norocul la șefia Consiliului Județean Vrancea, dar a prins doar un loc de consilier județean. La alegerile parlamentare din decembrie 2020, a fost promovată pe listele de candidați PSD pentru Camera Deputaților.

Conform declarației sale de avere, deține trei terenuri arabile cumpărate în perioada 2000-2013, dar și un luciu de apă de patru hectare în comuna Străoane, cumpărat în 1999. Împreună cu soțul ei, deține o casă cu trei anexe în localitatea Străoane. În perioada 2014-2018 a cumpărat tablouri de 75.000 iar bijuterile strânse în ultimii 30 de ani au fost evaluate la 50.000. Nu se știe dacă lei sau euro pentru că nu a specificat moneda. Din anul 1998 are un credit la Agenția Națională pentru Locuințe, credit în valoare de 30.000 euro.

La capitolul venituri a menționat că a încasat un salariu de 42.120 lei pentru funcția de director general la firma Proxima Moda, plus 24.353 lei pentru funcția de director la Tricotton Junior SRL. De la cele două firme a mai încasat dividende de 180.000 lei, respectiv 155.000 lei. Soțul ei a încasat o pensie specială de 113.328 lei.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.