Deputat liberal: „Toate marile realizări ale naţiunii române au ca singur numitor comun PNL”

DE Alin Crișan | 28.11.2022 - 20:09
Parlament - Foto: Ziarul Lumina

Toate marile realizări ale naţiunii, începând cu războiul de independenţă, cu Marea Unire, aderarea la Uniunea Europeană, iar acum ridicarea MCV şi aderarea la spaţiul Schengen au ca singur numitor comun Partidul Naţional Liberal, a declarat deputatul liberal Gigel Ştirbu.

SHARE

"Marea Unire de la 1918 a fost procesul istoric în urma căruia toate provinciile istorice locuite de români s-au unit în anul 1918 în cuprinsul aceluiaşi stat naţional - România. Ca şi etape preliminare au fost: Unirea Principatelor, dobândirea independenţei, Unirea Basarabiei, Bucovinei şi în cele din urmă a Transilvaniei cu regatul României, care au dus la constituirea frumosului stat naţional unitar român. Suntem datori să onorăm memoria tuturor înaintaşilor noştri, care prin jertfă, cu angajament şi viziune, au construit o ţară a tuturor românilor, o patrie care asigură pacea, echilibrul de care toţi cetăţenii săi au atâta nevoie. România de astăzi este ţara care şi-a îndeplinit vocaţia democratică după revoluţia din decembrie '89 şi acum mai mult decât oricând trebuie să ne găsim forţa unităţii, să nu ne lăsăm pradă descurajării şi să avem înţelepciunea de a alege să ne protejăm puterea şi demnitatea neamului românesc", a afirmat Ştirbu.

Citește și: Ucraina ia în considerare alimentarea cu energie electrică din România: A testat primul import

El a spus că PNL are obligaţia de a face ce este corect şi bine pentru România, "cu orice preţ, chiar al impopularităţii".

"Partidul Naţional Liberal se află în faţa unor uriaşe provocări pentru viitorul apropiat. În conformitate cu alianţele noastre şi cu dreptul internaţional, este obligaţia noastră de a face ceea ce este corect şi bine pentru România cu orice preţ, în primul şi în primul rând cel al impopularităţii. Ce dovadă mai mare de asumare doriţi de la un partid dacă nu aceasta?", a adăugat Ştirbu.

Deputatul PNL a susţinut că, în condiţiile situaţiei grele prin care trece România, ca urmare a pandemiei, a războiului de la graniţe, PNL şi-a luat răspunderea să treacă ţara "prin această succesiune de crize, una mai periculoasă şi mai grea decât alta".

"Suntem în prima linie de lângă cea mai fierbinte zonă a lumii şi acest lucru necesită manifestări de seriozitate, de rigoare, calcul şi calm într-un mod nemaiîntâlnit până acum. În plus, aceşti ultimii ani, începând cu pandemia, continuând cu războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei şi cu criza energetică, au fost extrem de grei şi puţini predictibili, reclamând totodată toată responsabilitatea din partea întregii clasei politice. Din acest punct de vedere, deşi Partidul Naţional Liberal este cunoscut ca un partid plin de vervă şi minim conformist, Guvernul, în deplină înţelegere cu preşedintele, îşi îndeplineşte misiunea pentru România, iar noi am luat asupra noastră răspunderea să trecem ţara şi românii prin această succesiune de crize, una mai periculoasă şi mai grea decât alta", a adăugat Ştirbu.

Gigel Ştirbu a mai spus că deciziile luate nu au avut rolul de a asigura PNL câştigarea campaniilor electorale cu orice preţ, ci "au fost măsura competenţei, a bunei credinţe şi a patriotismului, care au îndrumat spre această cauză pe toţi cei ce au devenit în această perioadă decidenţi politici".

Citește și: UDMR consideră că viitorul este comun cu cel al românilor în țară: „Ardealul nu era numai românesc”

"Astăzi, Partidul Naţional Liberal şi premierul său, Nicolae Ciucă, au asumat conducerea ţării într-o coaliţie împreună cu alte două partide şi ştim (...) că nu este uşor, cu atât mai mult din punct de vedere al compatibilităţii doctrinare. Cele trei crize aproape concomitente creează nevoia ca ţara şi oamenii săi cei politici, în primul rând, să găsească resursele de înţelepciune pentru a lucra împreună pentru a depăşi aceste crize şi totodată să readucă şi să înfrâneze manifestările de orgolii sau politicianiste pentru a putea îndeplini mandatul dat de cetăţeni şi de a asigura o atmosferă de linişte, de siguranţă şi de predictibilitate atât de necesare mai ales în astfel de momente. (...) Toate marile realizări ale acestei naţiuni, începând cu Războiul de Independenţă, continuând cu Marea Unire, modernizarea statului român în perioada interbelică, aderarea la Uniunea Europeană, iar acum ridicarea MCV şi aderarea la spaţiul Schengen au un singur numitor comun: Partidul Naţional Liberal. (...) La mulţi ani tuturor românilor, oriunde v-aţi afla", a conchis Ştirbu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te