Deputatul AUR Dan Tănasă a bruiat pe 24 martie conferința de presă organizată de liderul USR PLUS Dan Barna și de ministrul Justiției Stelian Ion, după votul de desființare a Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție.
Conflictul a pornit după ce a a început de la conferința de presă a ministrului Justiției și a vicepremierului Dan Barna, care s-a desfășurat în Camera Deputaților.
Dan Tănasă a început să-i șicaneze pe cei doi. A fost liniștit de parlamentarul USR PLUS Ionuț Moșteanu. Deputatul AUR aproape a sărit la bătaie și la Silviu Dehelean.
Citește și: VIDEO Un deputat AUR a sărit la bătaie la parlamentarii USR PLUS
Liderul deputaţilor USR-PLUS Ionuţ Moşteanu şi parlamentarul Silviu Dehelean au făcut o solicitare luni către Biroul permanent al Camerei în care au cerut sancţionarea deputatului AUR Dan Tanasă care i-a insultat, după şedinţa plenului de săptămâna trecută în care a fost adoptat proiectul de lege privind desfiinţarea SIIJ.
Pentru acest incident, Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a hotărât pe 1 aprilie să îl sancţioneze pe deputatul AUR Dan Tanasă cu un avertisment scris.
Citește și: Cameră: Plenul a luat act de sancţionarea deputatului AUR Dan Tănasă
Consideră că a avut o judecată nedreaptă
Dan Tănasă nu a fost de acord cu sancționarea sa și a depus o contestație la Biroul Permanent al Camerei Deputaților, în care susține că a fost pedepsit pe nedrept.
Deputatul AUR a menționat că nu i s-a acordat dreptul la apărare, pentru că nu s-a putut prezenta la Comisia Juridică când a fost analizat cazul său, din cauza faptului că a fost bolnav de COVID-19.
„Mi se putea acorda un termen pentru ca subsemnatul să-mi pot formula apărarea. După cum reiese foarte clar din arhiva Comisiei Juridice, cel puțin în ultimul deceniu nu a existat un caz în care să nu se acorde un nou termen într-o anumită speță.
Refuzul Comisiei Juridice de a acorda un nou termen echivalează în mod evident cu refuzul de a acorda subsemnatului dreptu la apărare, ori acest lucru este de neacceptat, este neconstituțional.
Subsemnatul mă aflam în data de 1 aprilie 2021 în izolare la domiciliu, sub tratament medical, într-o stare febrilă și de slăbiciune incompatibilă cu alte activități.
Depun mai jos în probațiune o copie a SMS-urilor primite de la DSP Brașov pe telefonul soției din care reiese că toți cei trei membri ai familiei eram COVID pozitivi.
Din fericire nu a fost nevoie de internare, însă nu pot să nu remarc că, în timp ce agonizam acasă din cauza bolii, colegii mei deputați din USR, PNL și UDMR erau mai preocupați de sancționarea mea decât de starea mea de sănătate”, a scris Dan Tănasă în contestație.
Dan Tănasă se teme de vaccin
Anul trecut, actualul deputat AUR denunță suspendarea tuturor proiectelor pentru români de către politicienii aflați la guvernare, dar și în opoziție, sub acoperirea pandemiei de COVID-19.
„S-a creat impresia în spațiul public că de 9 luni de zile singura problemă este pandemia de COVID. În realitate, cum să cred că preocuparea Guvernului Orban este sănătatea oamenilor, când România este principalul exportator de carne vie, de femei la produs și de copii.
În România mor anual 50.000 de oameni de cancer. Vedem pe cineva din clasa politică interesat de cancer? Peste 23.000 de oameni mor în România anul din cauza poluării aerului”, explica Dan Tănasă, care pe atunci se recomanda ca jurnalist, în cadrul unei emisiuni televizate.
„Nu s-au mai construit școli, grădinițe, nu există proiecte, totul numai despre pandemie. N-au venit măștile pentru persoanele defavorizate, 700.000 de copii se culcă în fieare seară în România flămânzi și nu aucces la educație”, a mai adăugat jurnalistul.