De ce „dreapta” nu a câștigat la Craiova împotriva Olguței. PLUS s-a opus unui candidat comun

DE Alex Darvari | 01.10.2020 - 18:12
Deputatul USR Adrian-Claudiu Prisnel/ facebook

Deputatul USR de Dolj Adrian-Claudiu Prisnel spune că rezultatele USRPLUS sunt mediocre pe țară. La Craiova alegerile s-au pierdut pentru că PLUS nu a vrut candidat comun.

SHARE

„1. De fiecare dată când am vorbit public despre USR, am făcut-o curajos, fără ocolișuri, și așa o voi face și acum - rezultatul alegerilor locale, cu foarte puține excepții, este mediocru spre slab. Mă uit la rezultatele USRPLUS din Craiova, din Dolj și din țară și nu sunt deloc mulțumit - nici de local, nici de național.

2. Victoria gigant a lui Nicușor de la primăria Municipiului București și cele enorme de la Timișoara, Brașov și Alba Iulia, orașele mari unde USRPLUS a câștigat singur, înfrumusețează o poză mai degrabă dezolantă. Mă bucură deasemenea nespus victoria de la S1, S2 și Bacău, unde am câștigat alături de PNL. Bravo lor - îi felicit pentru maturitatea și înțelepciunea de care au dat dovadă.

3. Dar nu trebuie să ne îmbătăm cu toții cu șampania victoriei celor de mai sus pentru că scorul național este de doar 8.89% față de 8.9% în decembrie 2016, iar scorul în Dolj e 6.75% față de 5.25% în decembrie 2016.

4. Trebuie făcută o analiză de parcurs națională să vedem unde suntem și de ce este nevoie, nu pentru a tăia capete, ci pentru a trage concluzii și a corecta traseul. Pentru mine este evidentă problema de logistică și cea de resurse, dar și lipsa de mesaj și aplecare pentru o pătură mai largă de electorat.

5. Partea pozitivă la nivel local este că avem posibilitatea de a forma o majoritate cumva naturală cu PLUS și PNL (14), comparativ cu PSD și PER (13), iar de aici, cu înțelepciune putem mișca lucruri în Craiova, dar câștigul acesta nu se datorează deciziilor luate în alianță ci a venit mai degrabă în pofida lor. Pentru a nu ne îmbăta cu propria propagandă, anumite lucruri trebuie spuse, clar, răspicat și asumat.

6. Am greșit că nu am făcut la Craiova alianță USRPLUSPNL.

7. Am fi fost acum în scenariul în care Olguța nu era primar, iar majoritatea USR PLUS PNL era mai solidă.

8. Personal, am vorbit foarte mult timp despre necesitatea alianței anti PSD, era evidentă, mi-am dorit-o cu îndârjire și m-am bătut pentru a-mi convinge colegii din USR și partenerii de alianță să facem acest pas.

9. În USR Dolj am reușit: 90% dintre colegii mei și-au dorit un candidat unic USRPLUSPNL la Craiova.

10. Craiovenii erau deja convinși de ani buni. Din sondajul USR reiese că 3 din 4 craioveni au vrut un candidat unic USRPLUSPNL la Craiova.

11. Și totuși, alianța anti-Olguța USRPLUSPNL nu a putut avea loc, pentru că deciziile în alianță se iau statutar prin consens. Conducerea PLUS nu a vrut. 

Nu putem merge mai departe măturând sub preș, fără să învațăm din greșeli.

13. Așa nu ne salvăm nici pe noi, darămite România”, a scris Adrian-Claudiu Prisnel.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te