Dan Nica, propunerea pentru Comisarul European: UE ne-a invadat cu produse contrafăcute

DE Petre Bădică | Actualizat: 09.08.2019 - 19:22
stirile Pro TV

Europarlamentarul Dan Nica este favorit în PSD pentru a deveni comisar european, au declarat surse social-democrate, pentru Mediafax. El susținea că românii sunt discriminați în UE, care ne judecă cu dublu standard.

SHARE

 În cei cinci ani de mandat trecut a propus zece rezoluții. Pentru a prinde un nou mandat de eurodeputat, anul acesta a preluat discursul naționalist și suveranist a lui Dragnea.  

Potrivit psd.ro, Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, a atras atenția, în cadrul unei dezbateri din acest an din Parlamentul European, asupra faptului că există un dublu standard aplicat României în UE, atât în ceea ce privește justiția, cât și în ce privește spațiul Schengen, alimentele și medicamentele, reiterând că țara noastră merită mai mult de la Europa.

„Cred că este corect să spunem că românii urăsc dublul standard. Urăsc dublul standard în justiție, urăsc dublul standard în tot ce înseamnă lucrurile care țin de viața lor de zi cu zi! Produse alimentare și farmaceutice care sunt contrafăcute și au invadat piața românească, punând în pericol viața oamenilor. În plus, românii nu sunt primiți în spațiul Schengen, deși din 2011 îndeplinesc toate condițiile (…). 80% dintre români spun în sondajele de opinie că este inadmisibil și nu recunosc ca fiind legitime abuzurile făcute în justiție (un fake news n.red.). Aceste abuzuri care trebuie să fie odată pentru totdeauna curmate (…).

Românii vor să fie tratați ca parteneri egali, cetățeni ai UE. Românii nu vor și nu acceptă această discriminare care nu este bazată pe absolut nimic concret și este nemeritată. Și tuturor celor care au urechi să audă și ochi să vadă le spunem un singur lucru: România merită mai mult și românii merită mai mult!”, a subliniat Dan Nica în plenul Parlamentului European.  

Umăr la umăr cu Dragnea

Pe atunci tot europarlamentar, Dan Nica a participat la mitingul organizat de PSD la Galați, în această primăvară, unde a fost înfierat statul paralel și UE.

Nica nu a avut nicio reacție când Dragnea a spus: „De ce sunt supărați liderii europeni? Sunt supăraţi pentru că forţa de muncă harnică şi calificată începe să plece de la ei. Sunt supăraţi poate pentru că renovăm şi construim şcoli, modernizăm educaţia şi românii au şansa să fie mai educaţi şi o să intre în competiţie cu ai lor. Sunt supăraţi că vor fi mai frumoase comunele noastre decât cele din vestul Europei”, a susținut Liviu Dragnea.  

A mințit în Parlamentul European

Dan Nica, a mințit, în luna martie, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, când a afirmat că rata achitărilor în dosarele de corupție judecate de Direcția Națională Anticorupție este de 98%. În realitate, aceasta este de 10%. Europarlamentarul polonez Krzysztof Hetman (PPE) l-a întrebat pe Dan Nica cum se face că Guvernul de la București luptă împotriva celor care luptă cu corupția.

„Sunt din ce în ce mai surprins de această dezbatere. Am văzut cum grupul social-democrat îi aplaudă pe extremiști, când extremiștii apără corupția în România. Întrebare pe care vreau să o pun este: Nu vă îngrijorează faptul că aveți un Guvern care nu luptă suficient cu corupția, ci se luptă cu cei care se luptă cu corupția?”, a întrebat Hetman.

Dan Nica a răspuns cu o minciună:

„Acest lucru face parte din ceea ce înseamnă campania de fake news. V-a spus cineva că în ultimii 5 ani toți cei care, 98% dintre cei trimiși chipurile pentru dosare de corupție în instanțe au fost achitați? Vi s-a spus că toți acești oameni care chipurile au fost raportați și către Comisia Europeană au fost declarați nevinovați doar în aceste șase luni peste 200 de achitări din partea DNA? Anticorupția înseamnă pentru noi ca cel vinovat să plătească și cel nevinovat să nu plătească. Injustiție pentru unul înseamnă injustiție pentru toată lumea. Asta este deviza noastră.”, a declarat europarlamentarul.

În realitata, rate de achitări a DNA este de circa 10%, în media europeană.  

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te