Cum face un deputat 600 km naveta între două slujbe la stat care îi aduc 4.500 euro pe lună

DE Petre Bădică | Actualizat: 05.07.2019 - 13:03

Deputatul de Baia Mare Viorica Cherecheș este angajată la stat, în două instituții cu program full time. Pretinde că reușește să se achite de sarcini deși are de străbătut 600 de kilometri între celor două locații.

SHARE

  Luni, în Parlament, sâmbătă – gărzi, duminica, la petreceri

Viorica Cherecheș a explicat pentru Newsweek România că „distanțele de sute de kilometri pot fi comprimate în zeci de minute sau ore de călătorie cu ajutorul mijloacelor de transport moderne precum avioanele. Cu mult respect și aplecare pentru maramureșeni, care mi-au acordat încrederea lor pentru ai reprezenta în Parlamentul României, conform programului de plen și comisii, primele trei zile muncesc în Camera Deputaților, iar zilele următoare sunt în teritoriu între maramureșeni la diverse activități, în cabinetul parlamentar, și la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare, ca medic primar cu timp partial de muncă…. Duminca sunt în mijlocul maramureșenilor la evenimente culturale și religioase.”, ne-a precizat deputatul care spune că mai face gărzi sâmbăta.  

Două slujbe pe zi

Din ceea ce ne-a declarat, rezultă că Viorca Cherecheș chiulește joi de la Parlament. Ea nu se odihnește niciodată. Luni-miercuri e la București. Joi, ia avionul pentru a fugi la Baia Mare unde, probabil, intră direct în spital. Vineri și-o împarte între cosultul medical (probabil dimineața) și vizite în teritoriu și audiențe (obligatorii ca deputat). În weekend e alături de maramureșenii ei la tot felul de evenimente. 

Pentru toate acestea, statul român o recompensează cu 4.500 euro pe lună, bani de la buget. Cherecheș scrie, în Declarația sa de avere că, în 2018, a câștigat din indemnizația de deputat suma de 120.036 de lei, adică 2.170 de euro pe lună.  Cherecheș câștigă mai mult la spitalul din Baia Mare decât din Parlament: 130.046 de lei, adică 2.360 de euro pe lună. În total, de la stat, Viorica Cherecheș câștigă suma de 4.500 de euro pe lună. Cherecheș mai câștigă, din chirii, suma de 221.840 de lei, adică 4.000 euro pe lună.  

I-a donat fiului 1,5 milioane de euro

Viorica Cherecheș a fost implicată într-un alt scandal zilele trecute. Fiul său, primarul din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a spus că a primit o donaţie de un milion şi jumătate de euro, de la mama lui, după ce inspectorii Agenției Naționale de Integritate au sesizat procurorii, afirmând că edilul nu poate justifica 2,7 milioane de lei din avere.

„Pe parcursul a un an, un an şi ceva, mama mea mi-a acordat împrumuturi până la incidenţa sumei de 1,5 milioane de euro. În 2009, în baza unui contract notarial, respectiv a unui act notarial de donaţie, aceşti bani, 1,5 milioane de euro proveniți dintr-o vânzare a unui imobil, au fost certificați ca fiind donație”, a spus Cătălin Cherecheș. Mama lui Cătălin Cherecheș este deputata Viorica Cherecheș,    Cum vrea guvernul să încurajeze abandonul școlar

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te