Cum explică Ciucă decizia de comasare a alegerilor: „Va asigura o prezență mai mare la vot”

DE Alin Crișan | Actualizat: 21.02.2024 - 18:26
Cum explică Ciucă decizia de comasare a alegerilor: „Va asigura o prezență mai mare la vot” - Foto: INQUAM Photos/ Imagine cu caracter ilustrativ

Nicolae Ciucă, liderul liberalilor, a declarat, în cadrul ședinței Biroului Politic Național al PNL că această comasare a alegerilor va asigura o prezență mai mare la vot.

SHARE

În cadrul unei ședințe a Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal (PNL), au fost aduse în discuție aspecte referitoare la perspectivele comasării alegerilor și candidatura pe liste comune la europarlamentare. 

Cum explică Ciucă decizia de comasare a alegerilor: „Va asigura o prezență mai mare la vot”

„Comasarea va putea sa asigure o prezenta cat mai mare a cetatenilor la vot. Va anula riscul creșterii curentelor extremiste și nu în ultimul rând va asigura: stabilitatea politica, coerența actului de guvernare si evitarea unei situatii de degringolada în conditiile in care la granița României există un conflict care din păcate are un potențial care vizează nu numai Ucraina, ci și Rep Moldova.

Fiind vorba de o negociere, am ținut cont de cee a ce a insemnat activitatea PNL din momentul in care si-a asumat guvernarea pana astazi si nevoia de a asigura activitatea politica si continuarea actului de guvernare.

Citește și: PSD și PNL, liste comune la europarlamentare, care vor fi comasate cu localele pe 9 iunie

PNL a avut ca obiectiv principal dezvoltarea României. Și îl are în continuare. In acest sens, s-au depus toate eforturile pt absorbtia fondurilor europene intr-un procent cat mai mare. Am incheiat anul 2023 cu o absorbtie de peste 95%.

PNL, dincolo de asigurarea increderii investitorilor si absorbtiei investitiilor straine in sume record, s-a preocupat sa asigure bani pt investitii si ne-am preocupat de ceea ce inseamna modernizarea Romaniei in mediul rural.

Am avut liniile rosii de care partidul nu s-a desprins- cota unica, pilonul 2 de pensii, sprijinirea si consolidarea mediului de afaceri si a capitalului autohton. Am facut tot ce a fost posibil pt a sprijini toate proiectele care vizeaza industrializarea tarii.

Și sprijinul pe care PNL l-a asigurat pt fermierii din Romania. Dezvoltarea sectorului energetic, dincolo de masurile luate pt trecerea tarii prin criza energetica. 

Suntem un pilon de stabilitate, una din putinele tari care a asigurat o coerenta in ceea ce priveste politica interna si politica externa, fiind o tara care a permis derularea de masuri in ceea ce priveste asigurarea securitatii in regiunea Marii Negre. 

Citește și: Românii află azi de câte ori merg la vot în 2024. PSD și PNL negociază comasarea alegerilor

Sunt convins ca ati avut intalniri cu omologi din tari europene si non europene, iar Ro a fost apreciata pt formula de stabilitate.

La finalul negocierilor, pornind de la cele spuse, am reusit ca in final sa venim cu o formula agreata de comasare a alegerilor europarlamentare cu locale și la liste comune la europarlamentare, care să permită continuitatea proiectelor noastre.

Este un prim pas pentru o guvernare responsabilă după 2024. O guvernare puternică pentru România. Este un efort important, dar trebuie sa primeze mai mult interesul României și al românilor. De aici și de peste hotare”, a transmis Nicolae Ciucă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te