Continuă războiul Maior - Georgescu. Fostul șef ANI: Maior a orchestrat atacuri directe la Iohannis

DE Alexandru Pop | 27.04.2019 - 12:27
Maior poate spune cu mâna pe inimă că l-a hăituit pe Iohannis/FOTO: comisarul.ro

George Maior, fost șef al SRI, contestă raportul Comisiei parlamentare de control al SRI care-l acuză de poliție politică, insinuând că parlamentarii au ținut cont doar de ce a spus Horia Georgescu, fostul șef al ANI. Acesta din urmă a replicat: am probe, Maior minte grosolan.

SHARE

"Pe această cale (scrisoare deschisă - n.r.), doresc să îmi exprim consternarea faţă de faptul că sub egida unei importante comisii a Parlamentului României, o parte a membrilor acestei structuri parlamentare a asumat un text care conţine numeroase aserţiuni false, speculaţii goale de conţinut, afirmaţii trunchiate, precum şi calomnii grave care afectează serios credibilitatea şi probitatea morală a Comisiei şi aduc atingere demnităţii, onoarei şi reputaţiei mele", afirmă fostul șef al SRI, conform G4Media.

Citește și: Horia Georgescu: Maior a făcut presiuni asupra mea

În replică, Horia Georgescu, fostul șef al ANI, l-a acuzat pe Maior (într-o postare pe Facebook) de minciună: "George Maior are, măcar o dată în viața lui, dreptate: eu am fost și sunt, într-adevăr, doar un cetățean - nu am construit un sistem paralel de putere, nu am folosit oameni și instituții pentru scopuri politice, nu mi-am folosit funcția pentru foloase personale. Și, ca orice cetățean care nu are nimic de ascuns, pot proba și că mă întâlneam cu Maior în privat și că, deci, fostul șef al intelligence-ului românesc minte grosolan, disperat și lipsit de orice inteligență.De altfel, probele mele au fost depuse la Comisia de control a SRI iar Maior știe de existența acestora. Așa cum știe și că o notă a SRI, care-l incrimina, a fost distrusă (oare la cererea cui?), dar recuperată de SRI și trimisă Comisiei. Înțeleg, prin urmare, că GM neagă realitatea care îi este defavorabilă și chiar încearcă să minimalizeze faptul că a orchestrat atacuri directe la actualul președinte al României, dar și la alți oameni politici. Trebuie, însă, să-i reamintesc lui Maior că raportul care conține toate aceste fapte dovedite cu imagini și documente a fost votat de toți membrii Comisiei (mai puțin unul, care a votat împotrivă <din oficiu>, fără să motiveze, deși în cadrul comisiei s-a declarat siderat de aspectele relatate, necontestând răspunsurile oferite de subsemnatul, prin întrebări adresate chiar de către domnia sa). Așa că, între o scrisoare pierdută a unuia care minte ca să-și salveze pielea și un raport asumat atât de putere, cât și de opoziție, consider credibil raportul."

Citește și: Comisia SRI: Maior a făcut poliție politică, ținta principală - Iohannis

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te