Consilier al lui Voiculescu: Ministerul Sănătății, acces tăiat la portalul cu date despre Covid

DE Andrei Mocanu | Actualizat: 10.03.2021 - 14:18
Consilierul Ștefan Voinea: Ministerul Sănătății, acces tăiat la portalul cu date despre Covid

Ministerul Sănătății nu mai are acces la portalul data.gov.ro, pentru a publica noi date despre procesul de vaccinare din România, a anunțat consilierul onorofic al ministrului Sănătății Vlad Voiculescu, care coordonează activitatea de transparentizare.

SHARE

Ministerul Sănătății nu mai poate publica ultimele date despre testările făcute pentru depistarea COVID și despre campania de vaccinare, a anunțat Ștefan Voinea, consilier onorific al ministrului Sănătății și coordonator al activității de transparentizare cu privire la datele despre pandemie și vaccinare.

„Pentru acest lucru am avut acces la Registrul Electronic Național de Vaccinări printr-un cont cu permisiuni limitate. Acest cont permite doar raportări și nu oferă acces la date cu caracter personal.

Am exportat datele pentru transparentizare pe pagina data.gov.ro, la solicitarea ministrului. Datele nu conțin informații cu caracter personal, secret sau confidențial.

De două zile Ministerul Sănătăţii - România nu mai are acces la data.gov.ro pentru a publica în mod transparent informațiile despre vaccinare și pandemie.

Aștept cu interes să înțeleg cu ce am greșit”, a scris Ștefan Voinea. 

Platforma data.gov.ro este administrată de Secretariatul General al Guvernului.

Citește și: Cîțu, despre controlul de la Sănătate: Mă asigur că nu au fost publicate date care să facă probleme

Ștefan Voinea lasă de înțeles că motivul pentru care a fost tăiat accesul Ministerului Sănătății la portalul data.gov.ro ar avea legătură cu faptul că pe listele prezentate de instituție cu numărul de vaccinări și locul unde s-au administrat dozele conțineau și informații despre unități unde s-au imunizat și angajați ai serviciilor secrete, fapt dezvăluit de Newsweek România. 

Citește și: Adresa unei unități secrete, publicată de Voiculescu - motivul verificărilor Corpului de Control

Pe lista centrelor de vaccinare, la poziția 2.154, apare o sală de sport din Lehliu-Gară, unde se vaccinează personalul civil și militar care urmează să execute misiuni în afara teritoriului național. Potrivit surselor Newsweek România, ar fi vorba angajați ai unei structuri de informații.

Din datele publicate, la acest centru s-au vaccinat 236 de persoane.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.