Conflict în PSD: Susținătorii lui Dragnea critică tabăra Ciolacu - Stănescu

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 25.06.2020 - 12:38
Foto: ProTv

În ultimele zile a început un adevărat război al declarațiilor în PSD. Protagoniștii sunt oamenii loiali lui Liviu Dragnea, care au fost îndepărtați treptat de la conducerea partidului de tabăra lui Marcel Ciolacu.

SHARE

Lideri precum Ionel Arsene, baronul de Neamț, Codrin Ștefănescu, Răzvan Cuc sau Cătălin Rădulescu, altădată nelipsiți din biroul lui Liviu Drangea, au transmis mesaje prin care își arată dezacordul cu modul în care este condus partidul, dar mai ales în legătură cu declarațiile recente ale secretarului interimar Paul Stănescu, care a criticat o ieșire publică a lui Eugen Teodorovici.

„În loc să îți critici public colegii de partid, mai bine să arăți tu cu ce ești mai bun, ce te face pe tine să fii o alternativă, deși știi și tu prea bine că PSD e un tractor cam mare”, a scris pe Facebook, Ionel Arsene.

Intrat în dizgrația actualei conduceri, Arsene încearcă să se repoziționeze și să îl împingă spre șefia partidului pe Eugen Teodorovici, chiar dacă între cei doi nu există o relație, însă fostul ministru al Finanțelor poate fi o alternativă la cuplul Ciolacu-Stănescu. De altfel, Ionel Arsene a încercat să îl împingă spre o candidatură și pe Sorin Grindeanu, în discuțiile interne din partid Arsene susținând această variantă, chiar dacă nici măcar nu discutase cu fostul premier. Între timp, Grindeanu a anunțat că nu va candida la Congres pentru funcția de președinte.

De numele lui Eugen Teodorovici s-a lipit și fostul secretar general din epoca Dragnea. Codrin Ștefănescu a anunțat public că îl susține pe Teodorovici pentru șefia partidului.

„Sper să devină noul președinte al PSD! Sper să-și facă o echipă de oameni curajosi și hotărâți! Fără academii secrete, fără blaturi, fără ordine primite de la adversari. Și cred că este datoria tuturor membrilor PSD să-și recupereze partidul!”, scria Codrin Ștefănescu pe Facebook.

Deși nu a anunțat încă oficial dacă intră în competiție, fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorivici, dă de înțeles că va candida pentru șefia PSD. Într-un mesaj pe Facebook, Teodorovici vorbește despre revenirea PSD la guvernare și despre rolul viitorului președinte al partidului.

„Teodorovici este un aventurier politic, incapabil să se gândească la PSD”, răspunde în numele actualei conduceri, secretarul general interimar Paul Stănescu.

Mesajul lui Stănescu a fost însă taxat de PSD-iști precum Răzvan Cuc, fostul ministru al Transporturilor trecut de sub „tutela” lui Niculae Bădălău sub aripa lui Liviu Drangea și a lui Ionel Arsene, în perioada în care Dragnea conducea partidul sau de Cătălin Rădulescu, cunoscut ca „deputatul Mitralieră”.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.