Comisia pentru votul în diaspora, condusă de un traseist pur-sânge

DE Petre Bădică | Actualizat: 20.06.2019 - 13:51

Ca senator PMP, Octavian Bădulescu înfiera modul în care erau măcelărite legile justiției. Apoi, a trecut la ALDE care a sprijinit modificările Legilor justiției și Codului Penal.

SHARE

Comisia specială pentru soluţionarea votului în diaspora se va reuni, azi. Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că: „va exista un dialog cu organizaţiile românilor din străinătate despre problemele care au fost la votul din străinătate de pe 26 mai. Această comisie este condusă de colegul nostru, senatorul liberal Dorin Bădulescu”. 

Ce nu a spus Tăriceanu este că Dorin Bădulescu nu prea este senator liberal. El a fost ales pe listele Partidului Mișcarea Populară condus de Traian Băsescu, apoi a devenit independent. În iunie 2018 s-a înscris în ALDE.

Bădulescu a stat în opoziție un an și jumătate. Pe 7 martie 2018, Bădulescu (senstor PMP, atunci) susținea declarația: „Justiția trebuie să rămână independentă”: „Recentele legi ale justiției au generat o serie de controverse pentru că, pe lângă procedura inadecvată prin care au fost modificate, au generat o serie de suspiciuni, plecând de la întinderea atribuțiilor ministrului de justiție  asupra procurorilor până la articole de lege care s-au confirmat a fi neconstituționale”.

Pe 24 aprilie 2018, Bădulescu (tot senator PMP) acuza: „Comisia Iordache transfomată în coada de topot pentru certații cu legea din PSD-ALDE”. „Sub masca transparenței afișate, multitudinea de invitați, majoritatea PSD-ALDE-UDMR țese o intrigă de natură să destabilze total sistemul de drept penal românesc... proiectul de modificare este mult mai extins, iar impactul ei este al bombei de la Hiroșima”.

Apoi, Bădulescu a acuzat puterea (PSD - ALDE) că, pe lângă că măcelărește legile justiției, este praf la absorbția fondurilor europene.

Peste numai 3 luni, Bădulescu a trecut de partea puterii pe care, ieri, o critica. Pe 5 iulie 2018 s-a înscris în ALDE, partidul care a susținut necondiționat exact masacrarea legilor justiției. De când a schimbat tabăra, lui Bădulescu i-a pierit graiul, având doar două  declarații politice: „salavarea justiției este medierea” și „criteriul înscrierii la școală trebuie revizuit”.

Altfel, ne bucurăm că „traseiștii” politici se înșală. Plecat din PMP după ce a văzut că barca politică a lui Băsescu ia apă, s-a dus să se înece cu Tăriceanu, al cărui partid a luat 4% în alegeri.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2019 NEWS INTERNATIONAL S.A.