Comisarul European propus de PSD: sfătuit de Năstase, recuperat de Dragnea, paralel la transporturi

DE Petre Bădică | Actualizat: 30.10.2019 - 08:37

Viorica Dăncilă a anunțat desemnarea lui Victor Negrescu în funcția de Comisar European deși acesta nu are nicio treabă cu transporturile, domeniu pe care ar trebui să îl gestioneze.

SHARE

El este licențiat în științe politice și are un master în managementul afacerilor.

Victor Negrescu a fost cel mai tână eurodeputat român, în 2014.

A fost numit ministru delegat pentru Afaceri Europene în ianuarie 2018. La finalul anului trecut a demisionat după ce a anunțat că nu se mai regăsește în guvernul condus de Viorica Dăncilă.

Negrescu a spus că PSD ar trebui să fie european și că „am o altă viziune și alte idei“. Gestul a fost văzut de unii ca un protest față de calea  neeuropeană pe care o luase PSD, dar și un afront la adresa cuplului Dragnea - Dăncilă.  

Un act de dizidență a fost urgent îndreptat, după ce, în martie 2019, a fost numit consilier onorific al premierului.  

De fapt, Negrescu a fost recuperat de Liviu Dragnea care i-a oferit un loc eligibil pentru un nou mandate de europarlamentar.

 
Un proiect care s-a evaporat

Anul trecut, Negrescu și-a prezentat bilanțul primului mandat la Bruxelles. Printre proiectele bombastice asumate s-a regăsit „Ambasada Moților la Bruxelles prin care s-au promovat zona și tradițiile în capitala Europei”.

Despre acest proiect, Internet-ul nu ne oferă nicio informație concretă. O știre, din 2015, spune despre această inițiativă că aparține deputatului PSD Alba Ioan Dârzu și a fost pusă în aplicare de europarlamentarii Victor Negrescu şi Emilian Pavel. Negrescu se laudă că a mai fost deschisă și „Delegația Transilvaniei pe lângă Uniunea Europeană“. Despre care, la fel, nu am putut obține nicio informație concretă.
Deși susține că interesul său „s-a concentrat pe promovarea municipiului Alba Iulia“, reprezentanții localității spun că nu au auzit de proiectele fostului ministru.

De asemenea, pentru ONG-urile care doresc păstrarea tradițiilor și conservarea patrimoniului, inițiativele lui Negrescu nu există.

Citește: Negrescu aplică lovituri moților

Îi mulțumesc lui Adrian Năstase

În iunie anul acesta, înainte să își ia în primire postul de europarlamentar, Negrescu a mers să se sfătuiască exact cu Adrian Năstase, În 2014, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare pentru şantaj şi luare de mită, iar soţia sa, Dana, a primit o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul Zambaccian.

Citește și: Lecții europene de la Năstase

Întâlnirea cu dublul infractor Năstase a fost menționată de Negrescu: „M-am întâlnit astăzi cu fostul premier Adrian Năstase pentru a discuta despre apelul lansat către social democrați. Documentul prezintă câteva teme de interes precum progresismul, promovarea tinerilor, nevoia de specialiști. La acestea aș adăuga asumarea mesajului proeuropean, importanța valorilor social democrate, respectul pentru membrii și simpatizanții noștri, promovarea pe bază de competență sau nevoia de recredibilizare a acțiunilor noastre. Pentru toate aceste motive am decis să semnez astăzi petiția. Vă invit și pe voi să o faceți. Îi mulțumesc lui Adrian Năstase pentru cartea oferită. Trebuie să învățăm din trecut, să ne asumăm greșelile, să ne respectăm colegii și rezultatele bune obținute (ex.: aderarea la NATO și finalizarea negocierilor de aderare la UE), și să reclădim social democrația românească”.  


În mandatul trecut de europarlamentar a fost în Comisia pentru buget.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te