Clotilde Armand spune că are un deficit de un miliard de lei, la bugetul Sectorului 1

DE Mircea Marian | Actualizat: 25.11.2020 - 19:46

Primăria Sectorului 1 a trecut la tăieri ale cheltuielilor, inclusiv la unele școli, după ce a descoperit că diferența dintre veniturile instituției și cheltuielile ei este de un miliard de lei.

SHARE

„În acest moment, la nivelul bugetului Sectorului 1 există o diferență între cheltuielile bugetate și veniturile reale de ordinul a 1 miliard de lei. Această situație nu poate fi rezolvată decât prin reducerea de fonduri de la toate structurile aflate în subordinea Primăriei sau Consiliului Local Sector 1”, se arată într-un comunicat al primăriei Sectorului 1. 

Comunicatul apare ca o reacție la faptul că, la Colegiul german Goethe s-au tăiat 300.000 de lei.

"Bugetul şcolii a fost redus prin disponibilizarea unor surse de la bugetul şcolii la bugetul local la cererea noului primar al sectorului 1. S-a diminuat bugetul de la următoarele capitole: mobilier, încălzire, apă, piese de schimb, internet, materiale, pregătire profesională. În total, doamna director a spus că s-au disponibilizat 3 miliarde lei vechi", se menţionează în informarea transmisă de conducerea școlii către părinţi și citată de site-ul știripesurse.ro.

„Tăierile de fonduri despre care se face vorbire în spațiul public nu înseamnă că educația nu este o prioritate pentru actuala administrație a Sectorului 1. În niciun caz gaura bugetară lăsată de fosta administrație nu va fi acoperită prin tăierea fondurilor esențiale desfășurării actului educațional.

”Vremea dezmățului și populismului bugetar din cel mai bogat sector al Capitalei a trecut. Eu voi remedia ceea ce falșii socialiști au stricat și, de acum încolo, voi aloca fonduri rațional doar către proiecte esențiale pentru dezvoltarea comunității locale. A venit vremea să reconstruim Sectorul 1, să cheltuim responsabil banii existenți și să spunem stop pilelor, corupției și birocrației”, a declarat primarul Clotilde Armand”, se mai arată în comunicatul primăriei Sectorului 1.

Primar al acestui sector este Clotilde Armand (USR). Înaintea ei, primar a fost Dan Tudorache (PSD), pus sub acuzare de către parchetul anticorupție.

Tudorache este acuzat de DNA că, pentru a ascunde sumele de bani obținute ilicit, ar fi deschis conturi bancare prin intermediul fostei soții și al menajerei sale, ar fi cumpărat cu banii cash imobile de 305.000 euro și 470.000 lei, ar fi acordat unei persoane un împrumut de 920.000 de euro, tot prin intermediul fostei soții și ar fi cumpărat bijuterii scumpe, între care un inel cu diamant în valoare de 80.000 euro, un diamant de 190.000 de euro și un inel de 65.000 euro. De asemenea, fostul edil a cumpărat acțiuni la un club de fotbal.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te