Clotilde Armand îl acuză pe Grindeanu că este „noul Florin Roman în Guvern”. Replica ministrului

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 19.12.2021 - 10:48
Sorin Grindeanu, acuzat că a mințit în CV cu o carte pe care nu ar fi publicat-o, de către matematicianul Sergiu Moroianu și primarul Clotilde Armand. Sursă imagine: Facebook

Clotilde Armand, primărița Sectorului 1, a publicat, pe Facebook, o filmare cu matematicianul Sergiu Moroianu, soțul ei, în care acesta îl acuză pe Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, că și-ar fi trecut în CV o carte inexistentă de matematică.

SHARE

Ministrul PSD susține însă că „lucrurile sunt clare” și că ar fi explicat deja care este situația cărții, atacând-o pe Clotilde Armand: „A produs atâta gunoi în sectorul 1 încât a început să arunce cu el până la Timișoara”. 

Clotilde Armand (USR) a scris, sâmbătă, pe Facebook, o postare în care l-a acuzat pe vicepremierul PSD Sorin Grindeanu că reprezintă „noul caz Florin Roman în Guvernul României”, făcând aluzie la o carte inventată de fostul ministru al Digitalizării, urmată de o lucrare plagiată, în urma cărora i s-a cerut să demisioneze din Guvernul Ciucă. 

Citește și: Guvernul copy/paste: Ponta - premier, Iordache – justiție, Bodog - sănătate, Mang – educație | Newsweek Romania

Clotilde Armand a postat, pe Facebook, o înregistrare video în care soţul său, matematicianul Sergiu Moroianu, arată că o lucrare de matematică pe care Sorin Grindeanu susţine că a scris-o împreună cu tatăl său, Nicolae Grindeanu, şi pe care și-a trecut-o în CV, nu este de găsit nici măcar la Biblioteca Națională.

Cartea, care se numește „Integrala Lebesgue-Radon în raport cu o măsură complexă”, ar fi apărut la Editura Ionescu din Caransebeș, în 2002. Deși au trecut 19 ani, volumul nu este disponibil nicăieri. „Nimeni nu a avut vreodată în mână vreun exemplar din cartea domnilor Grindeanu”, a susținut Sergiu Moroianu. Totuși, la un moment dat, într-un interviu filmat, Sorin Grindeanu a arătat cartea, iar în 2017 a postat și pe contul personal de Facebook coperta ei, scrie digi24.ro. 

Cartea figurează în Catalogul cărților în curs de apariție (CIP) de la Biblioteca Națională a României cu un anumit număr internațional standardizat pentru carte (ISBN), însă copertele cărții postate pe Facebook de fostul premier aveau un cu totul alt ISBN, care corespundea altei cărți, ce nu avea nicio legătură cu matematica și care fusese tipărită la aceeași editură în 2001, arată Sergiu Moroianu, amintind că a fost o investigație de presă în acest sens.

Citește și: VIDEO Formularul digital de intrare în România intră în vigoare de mâine. Cum se completează | Newsweek Romania

„Nimeni nu ne-a explicat de cinci ani cum se poate să se suprapună ISBN-ul” celor două cărți, spune soțul lui Clotilde Armand. „Deși dl. Grindeanu ne-a arătat cartea, nu avem informații nici măcar câte pagini are cartea respectivă, pentru că nimeni n-a putut-o consulta”, a adăugat Sergiu Moroianu.

„Un nou caz Florin Roman în Guvernul României. La 5 ani de la declanșarea controversei și la 19 ani de la data apariției, nici un exemplar al cărții lui Sorin Grindeanu nu a putut fi găsit în vreo bibliotecă publică sau pe internet. În spațiul public subzistă o controversă privind una dintre cărțile scrise de viceprim-ministrul Guvernului României și ministru al Transporturilor și Infrastructurii, domnul Sorin Grindeanu, provocând daune de imagine atât statului român cât și comunității matematice. Sergiu a pregătit un scurt material despre cazul d-lui Grindeanu (acest Florin Roman al PSD-ului) și a lansat o provocare publică ministrului Transporturilor: să doneze un exemplar al cărții sale la Institutul de matematică „Simion Stoilow” al Academiei Române, spre folosul comunității științifice”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook. 

După postarea clipului și a comentariilor lui Clotilde Armand, Sorin Grindeanu a reacționat tot pe Facebook: „Am mai răspuns acum 4 ani pe subiectul cărții. Ea există, am arătat-o, e scrisă cu un profesor de matematică, aș zice chiar bun. Lucrurile sunt foarte clare, mai puțin pentru familia Armand care intrase într-un con de umbră. Doamna Armand a produs atâta gunoi în sectorul 1 încât a început să arunce cu el până la Timișoara. O sfătuiesc să se uite în Sectorul 1 pe care ar trebui să îl administreze și să treacă la muncă. Ps: Clotilde, vreți să deschidem o acoladă și să vorbim despre Egis sau ne rezumăm la șobolanii, gunoiul și mizeria din sectorul 1?!”

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te