Ciucă: PNL le-a cerut liderilor să construiască. Și au construit în comune, orașe, județe

DE Alexandru Pop | Actualizat: 30.03.2024 - 10:40
Ciucă: PNL le-a cerit liderilor să construiască. Și au construit în comune, orașe, județe - Foto: Profimedia Images

Ciucă: PNL le-a cerut liderilor să construiască. Și au construit în comune, orașe, județe. Liderul PNL a participat la şedinţa PNL Braşov.

SHARE

Ciucă: PNL le-a cerut liderilor să construiască. Și au construit în comune, orașe, județe. Liderul PNL a participat la şedinţa PNL Braşov, afirmând că are încredere că liberalii vor câştiga alegerile.

"Poate nu întotdeauna ne-am indeplinit obiectivele. Poate am si gresit. Dar am facut-o cu buna credinta. Și ce rămâne in urma noastră pentru generațiile următoare", a spus Nicolae Ciucă.

Ciucă: PNL le-a cerut liderilor să construiască. Și au construit în comune, orașe, județe

Mai jos, tot ce a spus preşedintele PNL, Nicolae Ciucă.

"Sunt zone unde preponderent, natural, se câștigă alegerile de către liberali. Iar chestiunea aceasta se întâmplă din 3 motive: 1, pentru că avem cei mai buni primari și cei mai buni candidați la CJ, consilii județene, 2.

PNL e partidul cu cea mai bună și lungă credibilitate în România și Europa. 3. PNL a construit și românii au încredere să-i acorde votul pentru a construi.

Ne profilăm, așa cum ne place să credem, ca o țară puternic europeană. România e o țară mare în Europa, nu e o țară mică.

Citeşte şi: Nicolae Ciucă, omagiu la mormântul poetului Grigore Vieru din Chișinău

Vă mulțumesc pentru energia și ambiția dvs, ambiție și încredere în sine. Noi nu ne-am pierdut increderea de sine. Poate rolul nostru e să le vorbim românilor despre încrederea în sine și ce am făcut.

Și colegii noștri au vorbit despre contextul acesta în care în lupta electorală deja se umblă cu jigniri, induceri în eroare, fake-uri, de cei care nu au făcut nimic in viața lor, dar cu care cred ei că le câștigă încrederea românilor.

Avem aici în sală și șefa organizației de femei, șefa organizației de tineret, aș fi vrut să văd aici și pe șeful organizației de seniori.

Citeşte şi: Ciucă: „România şi întreaga lume liberă stau alături de Ucraina”

Consider că e foarte important ca, folosind aceste valori, de la organizația de tineret, femei, să nu-i lăsăm pe cei care încearcă să amăgească oamenii și să nu aducă nimic în viața lor, să nu-i lăsăm să inducă în eroare, să mintă despre tot ce s-a reușit la nivelul administrațiilor locale, centrale liberale.

Trebuie să avem curajul să le vorbim oamenilor, aici s-a vorbit despre ce s-a realizat în municipiul Brașov pe vremea mandatului dlui Scripcariu.

Guvernarea liberală, cea mai mare absorbție de fonduri europene

În guvernarea liberală, cea mai mare absorbție de fonduri europene, într-un an de zile să ajungem de la 50 la sută în 2022 la 75 la sută, să închidem absorbția la 96 la sută, în condițiile în care în primul ciclu am avut 9%.

Deci se poate să obținem aceste fonduri europene, e nevoie de voință, trudă, osteneală, altfel nu se face nimic. Dacă se merge de la 9 până la 2.

Trebuie să muncești, să trudești până când termini. S-ar putea ca alții să fie eficienți în intervalul de la 9 la 2, dar mă îndoiesc.

Creșterea punctului de pensie, pe timpul guvernării liberale

Investitiile, cresterea punctului de pensie s-au făcut pe guvernarea liberală. Avem nevoie de sănătate, care să le asigure oamenilor increderea, siguranta ca beneficiaza de un serviciu de sănătate specific secolului 21.

Să vă spun ceva și despre acest construct politic cu PSD. Sunt în sală oameni care toată viața lor au avut acestă luptă, competiție direct cu membrii PSD. Ne aflăm într-o situație în care, de la fiecare dintre noi nu cerem decât să lăsăm deoparte tot ce tine de diferentele, divergentele, orgoliului politic al nostru, nu e vorba de PNL, PSD.

România nu si-a permis, nu poate sa-si permita o instabilitate politica, a guvernarii in conditiile în care avem razboi la graniță, indicatorii nu sunt la nivel global cei mai încurajatori. Dar, cu toate acestea, România a reușit să fie una dintre cele mai stabile din Europa, a crescut economic, 4,1 %, 2,1 % anul trecut, perspectivă de peste 3%, putem să creștem economic.

Valori liberale

Am făcut tot pentru menținerea valorilor noastre liberale la care nu vom renunta: vorbim de cota unică, tot ce a insemnat cota unica de impozitare, TVA, protejare mediu afaceri și obiectivul nostru politic de crestere a clasei de mijloc.

O tara e stabilă pe o clasa de mijloc consolidată. Astea sunt si raman liniile noastre indiferent de construct politic. Analizand cifrele, dialogul cu toate formatiunile politice, nu exista alta formula de majoritate politica.

Si atunci vom continua sa ramanem in această formula politică. Am reusit să ajungem la intelegere pe judetele unde nu avem primarii de municipiu sau președinti CJ, avem sondajele din tara. Românii sunt oameni care judecă, își doresc perspectivă, siguranta. De asta trebuie să le vorbim oamenilor ca să înțeleagă demersul nostru politic.

Despre candidații Brașov

Dl primar Scripcariu nu a venit dumnealui la noi. La mine și la dl secretar general. Când analizam și făceam această hartă a oamenilor potriviți, am făcut și măsurătorile… Încă de anul trecut l-am căutat. I-am zis: pregătiți-vă.

După mai multe întâlniri, l-am convins să accepte candidatura la primărie. Am reușit să-l convingem și iata-l angajat pe această nouă candidatură și sunt convins că va fi benefică pentru brașoveni.

Cu echipa liberalilor brașoveni va fi în continuare cel mai bun primar al brașovenilor. Pe Adi Veștea, prima data l-am întâlnit când am făcut Consiliul Național la Poiana Brașov și, ajungând să ne câștige încrederea, să părăsească președinția CJ și să vină ministru, pentru că venea din administrație, știa ce trebuie să aplice, ministerul e destinat să slujească județele, administrația locală.

Nu a venit, a zis nu vin până nu termin Aeroportul de la Brașov. Și iata-l ministru la Dezvoltare, dar mai degrabă spun iata-l președinte înapoi la Consiliul Județean.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te