Ciucă îi trântește ușa de premier lui Marcel Ciolacu. Cum va ajuta PNL o candidatură a lui Iohannis?

DE Alex Darvari | Actualizat: 19.09.2024 - 11:46
Ciucă îi trântește ușa de priemer lui Marcel Ciolacu. Cum va ajuta PNL o candidatură a lui Iohannis? - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin
Ciucă îi trântește ușa de priemer lui Marcel Ciolacu. Cum va ajuta PNL o candidatură a lui Iohannis? - Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin

Șeful PNL Nicolae Ciucă nu mai vrea să audă de Marcel Ciolacu - premier. Cum va ajuta PNL o candidatură a lui Iohannis la Senat a explicat liderul liberal. PNL pare să dorească o alianță de dreapta și nu una cu PSD.

SHARE

Șeful PNL Nicolae Ciucă și liderul PSD Marcel Ciolacu par să nu se mai înțeleagă. Miza alegerilor prezidențiale și accederea în turul al II-lea l-a determinat pe Ciucă să declanșeze la atacuri electorale. Mai combativ este Nicolae Ciucă, liderul PNL având de recuperat și câteva procente, potrivit sondajerlor de opinie. 

Ciucă îi trântește ușa de premier lui Marcel Ciolacu. Cum va ajuta PNL o candidatură a lui Iohannis?

Deși au fost și sunt la guvernare prin rotație, Ciucă și Ciolacu par să nu mai încapă în aceeași teacă. Ciucă spune, de ceva vreme, că ar vrea o guvernare de drepat.a Iar, la dreapta refgăsim doar USR și UDMR.,

Citește și: PNL amenință PSD cu o guvernare alături de USR. Cum a răspuns Ciolacu

Nicolae Ciucă a mers și mai departre, aseară, la Digi 24, unde a anunțat că nu îl mai vrea pe Ciolacu premier în cazul în care va câștiga cursa pentru Cotroceni.

„Marcel Ciolacu vorbește de cota progresivă, cum să-i acordăm un mandat când vorbim de cotă progresivă? Nu l-aș pune pe Marcel Ciolacu,” a precizat președintele PNL.   

Legat de Nicușor Dan ca posibil premier, Ciucă spune că „Nu s-a înscris în PNL. Eu vorbesc cu dumnealui, îl apreciez atât de mult pentru consecvență, tenacitate încât îi respect orice decizie. Sper ca următoarea decizie pe care o ia e să intre în PNL. Încercăm să-l convingem”. 

Ciucă și Ciolacu rup guvenrarea PNL - PSD?

Ciucă a refuzat să spună cu ce premier ar candia în tandem, dar că există pe masă mai multe nume.

„Avem cel puțin cinci nume din PNL. În momentul de față, la nivelul PNL, avem cel puțin 5 nume care se califică. Nu pot să vă dau acum pentru că există acest principiu de loialitate în interiorul partidului legat de ceea ce înseamnă desemnarea unei persoane anume. În schimb vă pot spune că va fi un premier profesionist, va fi un premier care nu va renunța la cota de impozitare de 16%,”, arată Ciucă

Ajută Iohannis pe PNL?

Ciucă crede că posibila intrare a lui Klaus Iohannis în Senat pe locurile PNL ar fi un avantaj pentru partid. Ciucă crede că Iohannis are un capital poolitic important.

Citește și: Klaus Iohannis poate deveni senator. PNL a depus o propunere de modificare a legii în acest sens

De ce Ciucă sau Marcel Ciolacu, fiind în anumite funcții, au dreptul să candideze și la președinție și pentru o funcție de deputat sau senator? Același lucru este și din cealaltă perspectivă. De ce unui om care nu e condamnat, care respectă prevederile constituționale, I se interzice să candideze la o funcție în stat?”, a adăugat Ciucă.

Liderul liberal crede că o candidatură a lui Iohannis va ajuta PNL.

Klaus Iohannis „a fost ales de 6 milioane de oameni, acum 5 ani, dacă acum are susținerea a 15-20 la sută, e suficient pentru a veni în sprijinul unei abordări electorale în mod deosebit pentru PNL”, a spus Ciucă.

Cum răspunde Ciolacu

Premieurl Ciolacu a fost mult mai puțin vehement față de o alianță la guvernare cu PNL după alegeri. PSD nici nu are altă alternativă. Dacă nu se înțelege cu PNL și câștigă alegerile, singura opțiune este AUR - Șoșoacă.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te