Cîțu rămâne premier, Barna caută o soluție care să mulțumească PLUS (surse)

DE Valentin Mirică | Actualizat: 20.04.2021 - 12:24
Foto: Inquam/ George Călin

Cîțu rămâne premier, Barna caută o soluție care să mulțumească PLUS, susțin surse din coaliția majoritară, după ultimele discuții dintre cei trei parteneri. Noi negocieri vor avea loc marți, dar este posibil ca criza să nu se încheie.

SHARE

Potrivit acestor surse, după ce PNL și UDMR și-au afirmat sprijinul clar pentru premierul Cîțu, USRPLUS caută o soluție pentru ca, public, să nu pară că a pierdut confruntarea. 

Singura concesie făcută de premier, la discuțiile de luni seara, a fost că va oferi un interval de 48 de ore înainte de a trece la demiterea efectivă a unui ministru, pentru ca acesta să poată demisiona sau să i se retragă sprijinul politic.

Citește și: Deputatul Ghiță lovește din nou: Transilvania, pierdută integral fiindcă ungurii cumpără pășunile

Problema este complicată de situația din USRPLUS, unde Dan Barna vrea să rămână la guvernare, iar PLUS are o poziție mai dură. De altfel, joia trecută, Barna s-a întâlnit cu președintele Iohannis, fără partenerii de la PLUS. 

Ionuț Moșteanu, un apropiat al lui Barna, a declarat, azi, la Digi 24, că mnținerea lui Cîțu în fruntea guvernului “poate fi o variantă“. 

„Dacă vedem că dânsul se așază din nou la masă și respectă – până la urmă despre asta e vorba, despre respect. Discutăm astăzi, vor fi din nou discuții la 16.00. Noi am intrat în povestea asta ca să facem niște reforme. Am auzit de multe ori cuvântul reformă din gura premierului Cîțu și chiar vrem să vedem și noi că chiar sprijină fiecare ministru, fiecare încercare de reformă, indiferent de culoarea politică a ministrului”, a spus Moșteanu.

În consecință, USRPLUS ar dori un nou protocol care să prevadă că evaluarea miniștrilor se face în coaliție.

“Eu sunt OK cu a avea discuții, protocoale, să facem ce vrem, atât timp cât eu îmi păstrez atributul constituțional. Este foarte clar că nu poți să negociezi Constituția“, a fost replica publică a premierului, la Digi 24. 

Citește și: Cristi Borcea recunoaște: „Am patru copii concepuți în detenție. Nu am fost la camera nupțială”

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.