Cîțu anunță o OUG și un proiect de lege pentru membri CA și pentru cotizarea automată la sindicate

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 09.03.2021 - 11:36
Premierul anunță un proiect de lege privind cotizarea automată pentru sindicate/FOTO: Facebook/Guvernul României

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că Guvernul va aproba o Ordonanţă de Urgenţă privind numărul de membri în Consiliile de administraţie şi un proiect de lege referitor la cotizarea automată pentru sindicate.

SHARE

„Unele vor fi proiecte de lege, altele vor fi ordonanţe de urgenţă. Cea cu 109 va fi ordonanţă de urgenţă, celălalt va fi proiect de lege (OUG 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice - n.r.). Am o formă la care mă uit cu cea cu 109. Dacă are avizele toate, intră în şedinţa de Guvern de miercuri", a spus Cîţu, la Parlament, înaintea şedinţei Biroului Executiv al PNL.

Citește și

Procurorii români cer mandat de arestare pentru interlopul Rechinu din Mexic. El e liber în Cancun


Pe 18 februarie, premierul Florin Cîţu a anunţat că la nivelul Guvernului este în curs de elaborare un proiect privind limitarea numărului de membri în Consiliile de administraţie, dar şi a numărului de CA-uri din care o persoană poate face parte.

Citește și: Sporuri de 35.000 de lei pentru medicii de la spitalul groazei din Sibiu. Managerul, zero experiență

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că la Timişoara există 20.000 de locuri libere pentru vaccinarea anti-COVID-19, afirmând că s-a ajuns la carantinare deoarece nu au fost respectate regulile.

Citește și

Alișor Sadoveanu va fi înmormântat la Cimitirul Chitila, lângă casă. Poliția e mobilizată

Proiect de lege privind cotizarea automată pentru sindicate

"În ceea ce priveşte vaccinurile, m-am uitat pe platformă, erau aproape 20.000 de locuri libere în Timişoara pentru vaccinare, deci nu se justifică solicitările pentru vaccinuri în plus, ar trebui să fie folosite cele care sunt acolo şi nu-mi explic cum s-a ajuns în această situaţie, să ai 20.000 de locuri libere şi totuşi să ajungi să fie carantină. Ori comunicarea nu este foarte bună, ori ceva se întâmplă şi cred că şi primarul Timişoarei şi preşedintele Consiliului Judeţean ar trebui să comunice mai mult şi să explice românilor că sunt vaccinuri în Timişoara şi să se vaccineze. Din păcate, s-a ajuns aici pentru că nu au fost respectate regulile şi cred că nu au fost nici sancţionaţi cei care nu le respectă. E foarte important ca de fiecare dată când cineva nu respectă regulile să fie sancţionat dacă vrem să reducem rata infectărilor şi să revenim la normal", a declarat Cîţu, la Parlament, înainte de şedinţa Biroului Executiv al PNL.

Citește și: De ce primesc directorii de la Metrorex „spor de metrou”. Rădoi: „Au și ore de control în subteran”

El a arătat că în zonele în care există vaccinuri şi cei din etapa I şi etapa a II-a de vaccinare nu doresc să se vaccineze, ar trebui să li se permită celor din etapa a III-a să se vaccineze.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te