Cîțu amenință cu ruperea coaliției din cauza bugetului: Vom vedea dacă mergem mai departe

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.12.2021 - 13:29
Cîțu amenință cu ruperea Coaliției din cauza bugetului: Vom vedea dacă mergem mai departe/FOTO: Facebook/FlorinCitu

Florin Cîțu amenință cu ruperea Coaliției de guvernare pentru că, în forma actuală a bugetului, pragul de 7% pentru investiții negociat cu PSD nu este respectat.

SHARE

„Când s-a negociat această coaliție de guvernare, pachetul social propus de PSD a fost acceptat doar cu condiția ca 7% din buget să se ducă către investiții. Nu e doar o ambiție a PNL. Este singurul mod prin care poți să susții acel pachet social. Fără resursele pentru investiții, pachetul social nu are sustenabilitate pe termen lung și creează dezechilibre”, a declarat luni președintele PNL, Florin Cîțu.

„Nu este un moft cererea de 7%. A fost negociat pentru a susține creșterea de pensii și salarii. Am spus că este nevoie de aproximativ 3 miliarde în plus pentru a ajunge la această cifră de 7% din PIB, dar mi s-a spus că bugetul este închis. Aşa cum a fost respectat pachetul social din programul de guvernare, aşa cerem să fie respectat şi pachetul de investiţii”, a adaugat acesta.

Citește și: Trei zile de proteste ale profesorilor: Salariile vor crește cu 60 de lei, nu cu 400. Inacceptabil

El afirmă că va fi discutată situația bugetului în interiorul PNL.

„Coaliția cu PSD a fost un compromis. Acum nu cred că se mai poate face ceva la acest buget, trebuie să discutăm în PNL. Vom vedea dacă și acesta va fi un compromis ca să mergem mai departe”, a explicat liderul liberalilor.

Întrebat dacă bugetul poate fi aprobat până la finalul anului, Cîțu a răspuns: „Până la urmă este și varianta în care premierul își asumă acest buget și vom vedea după aceea. Poate face și asumarea răspunderii - înțeleg că e o decizie CCR care spune că nu se poate”.

Citește și: Omicron se răspândește ca un foc scăpat de sub control. Virusul a infectat, deja, 89 de ţări

El a mai spus că există o discuţie în coaliţie să nu fie depuse amendamente la proiectul de buget.

„Pentru a avea un buget cât mai rapid este bine să nu avem aceste amendamente”, a mai explicat Cîțu.

Contează execuția, nu propunerea, este reacția lui Marcel Ciolacu la nemulțumirea lui Florin Cîțu în privința alocării doar a 6,7% din PIB pentru investiții. „Oricum, față de anul trecut, de la 5,4 la 6,7%, e o diferență consistentă”, a spus luni președintele PSD.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.