Cioloș și Ghinea se ceartă pe Facebook, fanii îi invită să nu facă jocurile PNL și PSD

DE Valentin Mirică | Actualizat: 15.09.2021 - 11:50
Foto: Facebook

Dacian Cioloș și Cristian Ghinea au avut un schimb de replici acide, pe Facebook, chiar în ziua în care în USR PLUS a început procesul de votare a noului președinte al partidului. Pe Facebook, fanii partidului i-au îndemnat să nu se mai certe în public.

SHARE

Postarea de pe Facebook a lui Cioloș a pornit de la o afirmație la Europa FM a lui Cristian Ghinea: „L-am tot așteptat pe Dacian și nu îmi place să aștept”.

În replică, fostul premier tehnocrat a scris pe Facebook: „Da, este adevărat că am primit multe chemări din partea lui Cristi Ghinea de a prelua USR. Pe aceste invitații s-a și clădit mitul că există o conspirație a tehnocraților de a-i lua partidul lui Nicușor Dan, dar punctul nevralgic - cel care dărâmă tot acest mit - este faptul că eu nu am dat curs acestor invitații niciodată (...) Sunt sătul să văd exuberanța învingătorilor care îi umilesc pe cei învinși într-o confruntare politică și îmi displace jurământul de răzbunare al celor învinși și care se simt umiliți pe veci de cei care au câștigat. Nu mă joc cu focul și cred că cea mai mare calitate a unui om politic este să îi îmbrățișeze pe cei care au pierdut pentru victoria sa, nu să îi scoată din societate sau din organizație pe cei care l-au contracandidat.”.

Ghinea i-a răspuns într-o comentare la această postare: „Cu tot respectul, nu te-am invitat niciodata sa preiei USR, un partid nu se preia, te-am invitat sa vii in USR pentru ca era nevoie de lideri. Intr-un partid democratic ca USR (si USR PLUS) mandatele se castiga prin vot. Exact asta am spus, "preluat" e un cuvant pus unfair de tine in gura mea. Nu ardem punti, vom lucra impreuna indiferent de rezultat. O sa treci peste supararea ca suntem in echipe diferite tura asta, o sa trec peste supararea ca imi pui cuvinte in gura. Hugs”.

A urmat o nouă replică a lui Cioloș, la comentariul lui Ghinea: „Am fost artizanul fuziunii pentru a avea azi forta politica pe care o avem. Am fost cap de lista la europarlamentare si la toate celelalte campanii. Si am fost impreuna, Cristi, la toate astea chiar daca nu am intrat in USR cand ai vrut tu. Iata ca ne-am intalnit pe cale, facem lucruri bune, cred eu, si putem face inca multe impreuna. M-as bucura doar sa intelegi ca oamenii pot fi buni si daca nu fac lucrurile doar asa cum vrei tu si atunci cand vrei tu. Asta nu inseamna ca sunt indecisi. Atata tot”. 

Între sutele de comentarii de la postarea lui Cioloș, majoritatea le recomandă să nu se certe în public, acestea fiind și cele mai populare mesaje. 

„Ghinea prin iesirea lui tocmai a mutat atentia de la manariile lui Catu la asta (nu intentionat). Iar dvs tocmai ce l-ati ajutat in acest demers. Mai multa chibzuire in iesirile publice in perioada asta, ce naiba. Nu incepeti si voi ca PNL-ul cu certurile in partid, ca se duce pe apa sambetei speranta votantilor! Si apoi va mirati de ce nu iese lumea in strada”, a scris Georgiana Popescu. 

„Ghinea a dat startul, iar acuma tu;) mafia media e precis in sevraj, nu au putut exploata subiectul, trustul de presă antena3 si romaniaTV erau precis fixați ca alegerile usr-plus sunt pe 2 octombrie”, a fost mesajul unui cont intitulat „Adevarul Educatie Civică”. 

„Nu era mai bine sa discutați astea între voi in particular? Rade PNL ul de voi că și de-a seama că nu numai ei sunt papagalii națiunii!”, a apreciat Alecu Florin Bogdan. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te