Ciolacu vrea să modifice Constituția: Dacă un partid pleacă din coaliţia de guvernare, anticipate

DE Miruna Moldoveanu | 09.03.2021 - 14:13
Ciolacu propune ca dacă un partid părăseşte coaliţia de guvernare, să fie convocate alegeri anticipate/FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

Partidul Social Democrat va propune modificarea Constituţiei astfel încât, dacă un partid părăseşte coaliţia de guvernare, automat să fie convocate alegeri anticipate, a declarat marţi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

SHARE

„Este o temă privind modificarea Constituţiei. De exemplu, în Italia se creează o majoritate după alegeri, cum este normal, cum s-a creat şi în România. Dacă pe parcursul celor 4 ani de mandat o formaţiune iese din respectiva majoritate se fac alegeri anticipate. (...) Nu faci tu modificări în timpul jocului. Când faci modificări, în momentul ăla faci alegeri anticipate", a spus Ciolacu, la DC News.

Citește și: Kovesi, îngrijorată că Italia nu a început încă procesul de numire a procurorilor delegați europeni

Întrebat când intenţionează PSD să facă această propunere de modificare a Legii fundamentale, Marcel Ciolacu a spus: "Deja avem o echipă. Nu e singura modificare. O echipă întreagă, Titus Corlăţean, profesori universitari, Robert Cazanciuc lucrează. Sunt 6 sau 7 colegi care vor veni cu un proiect de propunere de modificare a Constituţiei. (...)

PSD vrea ca la plecarea unui partid din coaliţia de guvernare să fie convocate alegeri anticipate

Vom face dezbateri pentru că vorbim de modificarea Constituţiei. Ştim foarte bine că în România e foarte greu să faci alegeri anticipate, datorită Constituţiei. Cred că democratic este să fie şi alegeri anticipate. Mi se pare singura ţară europeană care nu a avut alegeri anticipate în 30 de ani".

Citește și: EXCLUSIV În România au fost confirmate 345 de cazuri de COVID cu tulpina britanică. 29 sunt copii"Îl anunţ astăzi pe domnul preşedinte că actualul Parlament nu mai reprezintă votul românilor după două - trei luni de la alegeri. Mâine, dacă sunt alegeri, PSD câştigă alegerile, nu cu 4 - 5 procente, detaşat. Şi ce faci în astfel de cazuri? Faci alegeri anticipate", a punctat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.