Ciolacu, despre tandemul cu Ciucă: Înţeleg, nu e nevoie să facem asta. Vom merge la alegeri separat

DE Alexandru Pop | Actualizat: 17.03.2023 - 18:39
Ciolacu, despre tandemul cu Ciucă: Înţeleg, nu e nevoie să facem asta. Vom merge la alegeri separat - Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat, referitor la un posibil tandem, la alegerile prezidenţiale din 2024, cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, că a văzut reacţia partenerilor din coaliţia de guvernare şi aceasta înseamnă că nu e nevoie să fie făcut acest lucru.

SHARE

„Nu avem nici o problemă. Mă bucură reacţia ca să ştiu să nu îi mai obosesc pe colegii mei degeaba”, a mai spus Ciolacu. 

Ciolacu dă înapoi. Nu fac tandem la alegeri, cu Ciucă

Preşedintele social-democraţilor a adăugat că mesajul său a fost foarte clar, anume că actuala coaliţie de guvernare poate continua şi după anul 2024 şi să fie făcută o alianţă în acest sens, însă este ceva ce vor decide membrii PSD şi PNL, în forurile statutare ale formaţiunilor.

„Haideţi să ne limităm la ceea ce am spus eu. Am văzut anumiţi parteneri de coaliţie că deja au răspuns la ceea ce nu am spus eu. Eu mă bucur de acest lucru, dar am înţeles şi mesajul lor", a continuat Ciucă, conform News.ro.

Citeşte şi: Ciolacu, după decizia Moldovei ca limba oficială să fie româna: „Se scrie istorie la Chişinău”

"Am înţeles şi sondajele din ultimul timp, care au ieşit în spaţiul public, comandate de către PNL, care nu sunt tocmai prietenoase", a continuat liderul PSD.

"Eu cred că am dat un mesaj foarte clar – această coaliţie poate continua şi după anul 2024. Ca om politic, eu nu exclud nici o variantă, atâta timp cât avem un program de guvernare şi o guvernare la aşteptările românilor, care să răspundă în acest moment şi pe viitor, repet, la aşteptările şi nevoile românilor şi companiilor româneşti", a declarat Marcel Ciolacu.

Citeşte şi: Motreanu nu vrea tandem Ciolacu- Ciucă: „PNL trebuie să aibă candidat propriu la Președinție”

"Dacă vom avea această abordare comună, atunci de ce nu să avem şi o alianţă? Acest lucru nu l-am decis, pentru că nu îl decide Ciolacu, cum nu îl decide nici Nicolae Ciucă. Acest lucru îl decid membrii celor două partide, prin discuţii, prin forurile pe care le au, prin statut, dar nu am exclus acest lucru”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a completat că a văzut reacţia partenerilor şi „atunci înseamnă că nu este nevoie să facem asta”.

„Vom merge la alegeri separat. Nu avem nicio problemă. Mă bucură reacţia ca să ştiu să nu îi mai obosesc pe colegii mei degeaba”, a concluzionat Ciolacu.

Nu s-a discutat în partid

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă a declarat ,că nu s-a discutat în partid despre un tandem cu Marcel Ciolacu, la alegerile prezidenţiale din anul 2024, şi că absolut orice decizie în partid va fi luată în urma unei analize la nivelul forului de conducere.

Liderul liberalilor a spus, întrebat dacă ar risca PNL încă o alianţă cu PSD: „Nu vă pot răspunde acum”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te