Ciolacu: „Cei care au făcut profituri excepţionale trebuie să fie solidari cu cei care suferă”

DE Bianca Iosef | Actualizat: 14.09.2022 - 16:31
Marcel Ciolacu, președintele PSD- Foto: Facebook

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a salutat măsurile propuse miercuri de şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, subliniind că într-o perioadă de criză cei care au făcut profituri "excepţionale" trebuie să fie solidari cu "cei care suferă".

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

"Salut măsurile propuse astăzi de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen! Într-o perioadă de criză, cei care au făcut profituri excepţionale trebuie să fie solidari cu cei care suferă. Asta am susţinut şi noi, atunci când am propus atât taxa de solidaritate asupra profitului excepţional al companiilor din energie, cât şi necesitatea introducerii unei reglementări a preţurilor care să pună capăt haosului speculativ din piaţa energiei", a scris Ciolacu, pe Facebook.

În opinia sa, acestea sunt "singurele" măsuri corecte pentru a ţine sub control inflaţia şi creşterea preţurilor.

Citește și: VIDEO Sorin Cîmpeanu spune că bursele de merit vor fi 200 lei/lună , iar cele de merit, 500

"De aceea, îmi doresc ca acestea să fie implementate cât mai repede pentru a avea garanţia protejării reale a economiei şi a locurilor de muncă, dar şi a puterii de cumpărare a populaţiei. Nu mă aştept ca cei care au criticat aceste măsuri, atunci când au fost propuse de PSD, să aibă bunul-simţ să tacă acum, când ea devine o certitudine la nivel european. Sper doar să nu-i ia ameţeala când se vor roti cu 180 de grade şi vor lăuda tocmai ceea ce criticau ieri", a afirmat Marcel Ciolacu.

Citește și: VIDEO Ministrul Energiei spune că România este pregătită pentru iarnă, depozitele cu gaz sunt la 79%

UE va propune măsuri de plafonare a veniturilor producătorilor de energie electrică care au costuri scăzute şi va forţa companiile care vând combustibili fosili să împartă profiturile pe care le fac de pe urma creşterii preţurilor energiei, a anunţat preşedintele Comisiei Europene, în cadrul discursului privind starea UE susţinut în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, a transmis Reuters.

"În această perioadă este greşit să primeşti profituri şi venituri extraordinare record beneficiind de pe urma războiului şi pe spatele consumatorilor noştri. În această perioadă, profiturile trebuie împărţite şi canalizate către cei care au cea mai mare nevoie", a declarat von der Leyen.

Oficialul CE a adăugat că blocul comunitar discută de asemenea plafonarea preţurilor energiei şi lucrează la stabilirea "unui preţ de referinţă mai reprezentativ pentru gaze", decât cel de la hub-ul TTF de la Amsterdam. În primăvară, la hub-ul TTF de la Amsterdam, unde se stabilesc preţurile de referinţă pentru gazul natural în Europa, cotaţiile au atins nivelul record de aproape 335 de euro pentru un MWh, conform Agerpres. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te