Ciolacu: „Autostrada Moldovei împlineşte visul focşănenilor de a se uni cu restul ţării”

DE Alin Crișan | Actualizat: 24.01.2023 - 17:43
Marcel Ciolacu - Foto: News.ro

Marcel Ciolacu a declarat că Autostrada Moldovei împlineşte visul focşănenilor de a se uni, în sfârşit, cu restul ţării şi va accelera dezvoltarea economică a regiunii.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

"În urmă cu 164 de ani, aici, la Focşani, s-a scris primul paragraf al istoriei statului naţional unitar român. O istorie marcată de multe momente dificile, o istorie de-a lungul căreia, noi, românii, de fiecare dată, am demonstrat că doar uniţi putem depăşi orice obstacol, că doar împreună putem crea un viitor mai bun. Unirea Moldovei cu Ţara Românească şi apoi desfiinţarea hotarului de aici, din această piaţă, au creat premisele României Mari. A fost un proces bazat pe puternica apropiere culturală şi economică între cele două principate, care a mai avut nevoie şi de concretizare politică. În prezent, suntem în etapa în care forma politică trebuie dublată de perseverenţă şi de implicare fermă în economia regiunilor care moştenesc vechile principate. De aceea, demararea în 2022 a lucrărilor la Autostrada Moldovei îndeplineşte visul focşănenilor de a se uni, în sfârşit, cu restul ţării. În acelaşi timp, investiţia va accelera dezvoltarea regiunii şi va creşte puterea economică a oraşelor din această parte a ţării, inclusiv a Focşaniului. Pentru că doar prin unitate, solidaritate şi proiecte comune suntem cu toţii mai puternici. Doar aşa vom reuşi să trecem peste toate tulburările economice provocate de pandemia prin care am trecut şi de războiul nedrept ce încă se poartă la graniţele noastre", a afirmat Marcel Ciolacu.

Citește și: A apărut aplicația pentru iPhone ce vă permite să "vorbiți" cu Iisus, în versiune virtuală

Acesta s-a referit şi la huiduielile la care a asistat, marţi dimineaţă, la manifestările de la Iaşi dedicate Unirii Principatelor.

"Sper din tot sufletul ca împreună să transmitem acasă, fiecare, ce reprezintă această zi naţională, să nu fim nevoiţi ca acasă să le răspundem copiilor noştri, nepoţilor noştri, fraţilor şi surorilor mai mici de ce a fost nevoie să huiduim într-o astfel de zi şi sper că un răspuns 'Fiindcă aşa ni s-a cerut de la partid' să fie uitat în viitorul României şi să înţelegem rostul şi privilegiul pe care îl avem de a fi astăzi, în piaţă, cu toţii", a spus Ciolacu.

Citește și: Duplicitatea în Coaliție nu aduce voturi. Blatul PSD- AUR poate scăpa de sub control

Marcel Ciolacu a fost prezent, marţi, la Focşani, la manifestările dedicate împlinirii a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, alături de prim-ministrul Nicolae Ciucă, de ambasadoarea Franţei în România, Laurence Auer, şi alţi reprezentanţi ai Guvernului şi Parlamentului. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te