Ciolacu anunță că Robert Negoiţă vrea să revină în PSD: O să iau o decizie cu toţi colegii

DE Miruna Moldoveanu | Actualizat: 09.03.2021 - 14:21
Robert Negoiță vrea să se întoarcă în PSD/FOTO: Inquam Photos/Virgil Simionescu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, îşi doreşte să revină în partid, iar o decizie în acest sens urmează să fie luată în interiorul formaţiunii.

SHARE

„Am avut discuţii cu domnul primar Robert Negoiţă. Doreşte să revină în PSD. E o decizie pe care o să o iau cu toţi colegii. Eu personal mi-aş dori ca domnul Negoiţă să revină în partid. Noi am avut o discuţie la Comitetul Regiunilor şi am dat o scrisoare către domnul Negoiţă să reintre din partea socialiştilor în Comitetul Regiunilor şi a fost acceptat acest lucru. Între oameni politici există şi anumite derapaje şi supărări, dar cred că interesul PSD va depăşi aceste mici neînţelegeri", a spus Ciolacu, la DC News.

Citește și: Kovesi, îngrijorată că Italia nu a început încă procesul de numire a procurorilor delegați europeni

El a adăugat că Robert Negoiţă "a avut anumite derapaje şi anumite decizii greşite politic şi chiar greşite colegial". 

Marcel Ciolacu a declarat că se va face o modificare de statut, astfel încât candidatul partidului pentru alegerile prezidenţiale să fie desemnat prin alegeri preliminare în interior şi nu de Comitetul Politic Naţional.

Ciolacu își dorește ca Robert Negoiță să se întoarcă în partid

„Am stabilit cu colegii mei şi vom face o modificare statutară - candidatul pentru alegerile prezidenţiale nu va mai fi desemnat de către Comitetul Politic Naţional. Vor fi alegeri preliminare în interiorul partidului pe o perioadă de timp limitată, cine doreşte, în fiecare organizaţie vor merge candidaţii, să vedem, statutar, chiar susţinerea unui candidat independent, să vedem dacă doresc. Să lărgim cât putem de mult această posibilitate şi opţiune a cuiva să candideze şi să fie susţinut de PSD", a spus Ciolacu, la DC News.

Citește și: EXCLUSIV În România au fost confirmate 345 de cazuri de COVID cu tulpina britanică. 29 sunt copii

El a adăugat că doreşte ca decizia cu privire la candidatul la prezidenţiale să fie luată "de ultimul primar, ultimul consilier comunal".

"Toată lumea să vadă cine îşi doreşte această demnitate şi ei vor vota dacă persoana respectivă este cea îndreptăţită sau nu. Îmi doresc să fie cât mai mulţi candidaţi. S-a terminat o dată pentru totdeauna, în interiorul PSD, ca preşedintele partidului este obligat să fie şi candidatul la funcţia de preşedinte al României. Cred că este o modificare de fond foarte importantă şi foarte necesară într-un partid modern european. Decizia trebuie dusă până la baza partidului, mai ales pentru o asemenea demnitate", a menţionat Ciolacu, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te