Ce spune Boloș despre ruperea coaliției: „România nu-şi permite acest lux”

DE Daniel Toșa | 04.08.2022 - 14:30
Ce spune Boloș despre ruperea coaliției: „România nu-şi permite acest lux”/FOTO: Facebook/MarcelBolos

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, liberalul Marcel Boloş, a declarat, joi, la Iaşi, despre posibilitatea ruperii coaliţiei PNL-PSD, că România nu-şi permite luxul de a se confrunta cu instabilitate politică.

SHARE

Întrebat la Iaşi, într-o conferinţă de presă, despre posibilitatea ruperii actualei coaliţii guvernamentale, ministrul Marcel Boloş a răspuns că nu crede că se va întâmpla acest lucru, el precizând că actuala coaliţie PNL-PSD are avantajul că asigură stabilitate politică şi decizională, informează News.ro.

„Să nu uităm că în vreme de criză, dacă se adaugă şi instabilitatea politică, eu nu văd cum România ar avea un mers firesc al lucrurilor. Având un asemenea buget imens de investiţii de 80 miliarde de euro, numai asta mai lipseşte României, să se confrunte cu o instabilitate şi să nu se mai poată lua deciziile necesare pentru ca investiţiile să se poată implementa. România anului 2026 sau a anului 2029, după ce aceste investiţii se vor face, ar trebui să arate cu totul altfel", a declarat Marcel Boloş.

Citește și: Azerbaidjanul a lansat o operațiune militară în Armenia. Rusia anunță că intervine

Potrivit lui Boloş, stabilitatea decizională şi politică este un bun câştigat, iar "România nu-şi permite luxul de a se confrunta cu instabilitate politică în condiţiile în care crize peste crize trebuie rezolvate".

Citește și: VIDEO Armata chineză a înconjurat Taiwanul, pentru a-i asigura lui Xi „moștenirea unificării”

„Vedeţi criza energetică, criza pandemică, criza războiului. În fiecare zi trebuie să fii atent ca să îţi adaptezi, ca Guvern, deciziile la tipul de criză cu care te confrunţi. Nu văd alternativă astăzi pentru guvernare", a afirmat ministrul Marcel Boloş, potrivit Agerpres.

PSD amenință că iese de la guvernare

Liberalii se plâng în spatele ușilor închise că cei din PSD vor să iasă de la guvernare. Lucian Bode, secretarul general al PNL, a anunțat într-o ședință a Biroului Permanent că toate scenariile sunt posibile.

În acest context, atât liberalii cât și social-democrații iau în considerare organizarea alegerilor anticipate în primăvară. În mod normal alegerile parlamentare ar trebui să fie organizate peste doi ani, însă o criză politică ar putea să le declanșeze mai devreme.

Cel mai probabil, PSD vrea să profite de faptul că se apropie de 40% în sondajele de opinie, moment prielnic pentru a forma un alt guvern, fără PNL. Cu toate acestea, rămâne de văzut cine ar putea să ajungă la ”masa bogaților” alături de PSD, pentru că o alianță PSD – USR sau PSD – AUR pare improbabilă.

Mai mult, UDMR e singurul partid din afara celor mari care pare capabil să atingă pragul electoral de 5%. Totuși, PSD a fost cel mai mare critic al UDMR-ului pentru că aceștia au refuzat să-l critice pe Viktor Orban pentru discursul rasist de la Băile Tușnad.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te